Přeskočit na hlavní obsah

Ten pravý, ta pravá? | Destination Wedding


Poslední srpnový premiérový týden se do českých a první zářijový do slovenských kin dostala nová romantická komedie režiséra Victora Levina, která po letech před kamerou svedla opět dohromady Winonu Ryder a Keanu Reevese. Snímek Ten pravý, ta pravá? sliboval trochu netradiční konverzační romantickou podívanou s letním nádechem. Jak se ale třetí spolupráce známých herců povedla? Stojí za návštěvu kina?

 
Lindsay (Winona Ryder) má problém přenést se přes své minulé vztahy a tak je dlouhodobě sama. Rozhodně situaci nezlepší fakt, že je pozvaná na svatbu svého ex-přítele na kterou se musí letecky dopravit. Situace se ovšem zhorší už na letišti, kde potkává nepříjemného Franka (Keanu Reeves) se kterým si od prvního momentu vyloženě nesednou. Aby toho nebylo málo, oba zjistí, že byli pozvání na stejnou svatbu...


Takových letních pohodovek, u kterých člověk může na tu hodinku a půl vypnout není nikdy dost. Možná právě díky tomu se dařilo v kampani téhle novince cílit docela přesně. Ten nádech Woodyho Allena kterým se film pyšnil jenom napomáhal iluzi letní pohodovky upevnit. A jaký je tedy výsledek? Zrovna dvakrát velká výhra se v téhle romantické komedii neskrývá, vyložená prohra a ztráta času ale na druhé straně také ne. 

Jistě, hlavní vývozní artikl filmu jsou oba nerudové v podání dvou devadesátkových ikon, jejichž hašteření a diskuze je v podstatě to jediné, co film na ploše hodiny a půl nabídne. To by se dalo popsat jako střídavě oblačno, neboť některé momenty a slovní výměny téhle dvojice fungují na výbornou, jiné míří naprosto mimo. Celá tahle taškařice ale tak tak drží pohromadě díky absurditě situace dvou lidí, kteří by raději byli kdekoliv jinde než na svatbě, které se oba musejí účastnit. A pokud jste někdy byli v téhle roli, odpustíte téhle komedii i občasný přehmat a zacházení do možná až zbytečného extrému, jednoduše proto, že právě takovéto svatby bývají dějištěm podobných zvrhlostí a absurdit. 



Pokud ovšem čekáte něco víc než jen kousavou konverzační záležitost s nádechem humoru a trochu romantiky, nemá toho moc co Ten pravý, ta pravá? nabídnout. Za hranicemi charismatu dvou hlavních aktérů a občasné kousavé hlášky se totiž jedná o docela sterilní a průměrný nezávislý snímek, který ničemu jinému vlastně ani nedává prostor. Řemeslně pak film nenabízí zhola nic, co by stálo za řeč - film jako takový je v podstatě jen observací konverzace dvou samotářů zatažených mimo jejich komfortní zónu a tak v podstatě stojí a padá jen na kvalitě dialogů a charismatu a hereckých schopnostech (a vzájemné chemii) obou zúčastněných.

Ten pravý, ta pravá? je takovým trochu zvláštním pokusem jehož úspěch u diváctva se dle mého názoru hodně odvíjí od osobních sympatií k dvou hlavním hereckým představitelům. Zajímavá konverzační hodinka a půl místy funguje a místy ne, v době letních svateb a šílenství vlastně docela sedne.   
V letním období docela sympatický pokus, který stojí a padá se scénářem, který místy funguje a místy ne. O absurdity a extrémy (stejně jako na běžné svatbě) není nouze a Keanu Reeves a Winona Ryder jako nerudní hosté na svatbě, na které by oba raději nebyli, fungují na výbornou, jak jen jim to scénář Victora Levina dovolí. Pokud vám je tahle dvojka sympatická a už máte pár svateb navštívených, pak směle do téhle letní pohodovky. Nic jiného než jejich svatební hašteření na okraji slavících hostů ale od filmu nečekejte. 

Ten pravý, ta pravá?
(Destination Wedding, Cesta za láskou)
Komedie / Drama / Romantický

USA, 2018, 90 min

Režie: Victor Levin
Scénář: Victor Levin
Kamera: Giorgio Scali
Hudba: William Ross
Hrají: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach, Greg Lucey, D. Rosh Wright
Producenti: Elizabeth Dell, Robert Jones, Gail Lyon
Střih: Matt Maddox
Scénografie: Callie Andreadis
Kostýmy: Justine Seymour

Nevhodný mládeži do 15 let

Česko V kinech od: 30.08.2018 Bontonfilm
Slovensko V kinech od: 06.09.2018 Bontonfilm SK
USA V kinech od:         31.08.2018 Regatta

https://www.csfd.cz/film/571444-ten-pravy-ta-prava/
https://www.imdb.com/title/tt6987770/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?