Přeskočit na hlavní obsah

Palm Springs

I přesto, že se kina pomalu ale jistě vrací do normálu (i když současná situace vybízí k částečné skepsi na jak dlouho to vlastně bude), stále je situace velmi ošemetná. Díky tomu zažívají největší žně streamovací a VoD platformy všeho druhu. Díky tomu se tak i originálním produkcím těchto internetových služeb dostane daleko více prostoru, než by tomu normálně bylo. Jedním z takových kousků, který si před pár dny na internetu odbyl premiéru a kterému byste rozhodně měli dát šanci, je povedená letní pohodová komedie Palm Springs. Pokud totiž hledáte nějakou novinku, u které během některého letního večera vypnout, ideálnější volbu budete v nabídce nových filmů hledat jen těžko.   

Velká svatba v Palm Springs je událost. Sešla se celá rodina a nejbližší aby oslavili krok mladého páru do společného života. Nadšení většiny hostů ovšem nesdílí Nyles (Andy Samberg), který je zde se svojí přítelkyní, nejlepší kamarádkou nevěsty, ale jejich vztah je na pokraji krachu. Nadšení pozbývá také sestra nevěsty Sarah (Cristin Milioti), která se i během svatby nemůže vymanit z role černé ovce rodiny. Náhoda svede tyhle dva dohromady...   

Hlavní pointa časové smyčky, se kterou film pracuje, tu byla už mnohokrát. Body za originalitu tak Palm Springs s odkazem na Na hromnice o den více moc nesbírá, to ovšem neznamená, že by s tímhle motivem novinka režiséra Maxe Barbakowa pracovala nějak špatně. Naopak. Myslím, že se jedná o jednu z nejlepších adaptací tohoto motivu nekonečného dne, ze kterého není ani pro jedu z postav úniku. Navíc to v tomto případě nepůsobí jen jako snaha udělat film nějakým způsobem zajímavý ale spíše jen jako jeden z prvků toho, proč tahle letní komedie funguje. 


Andy Samberg jen dokazuje, že s kvalitním scénářem prostě má komediální cit i bez nutnosti zacházet do nějakých velkých extrémů nebo nechutností a s Christin Milioti mají parádní chemii která funguje od začátku do konce. Jejich vzájemné seznamování v této nelehké situaci tak jednoduše baví a vyzařuje takovou tu pozitivní energii, kterou by člověk měl u takovéto letní pohodovky přesně měl cítit. Nenáročný humor, pohodová atmosféra, střídmá stopáž a sympatičtí hrdinové jejichž příběhy se pomalu odkrývají bez nutnosti obcházet klasické kličky pro zavděčení se diváctvu.

Dávkování humorných momentů s těmi upřímnějšími a závažnějšími navíc podporuje vydařená audiovizuální stránka, která nemá problém se rovnat s těmi největšími letními komediemi (i když se jedná svým způsobem o film pro streamovací služby). K tomu pár povedených vizuálních gagů, několik sympaticky napsaných a zahraných vedlejší postav, povedené dialogy a ždímání hlavní zápletky na maximum a máte velmi příjemnou a hodně povedenou letní trvalku, ke které se budete dle mého velice rádi vracet, jako v případě právě povedeného Na hromnice od den více.  


Služba Hulu si připisuje hodně velkou trefu do černého. Vydařená letní komedie do pohody i nepohody s parádní hlavní dvojicí, která má chemii jako dlouho nikdo na filmovém plátně. V době novinkového sucha způsobeného aktuální situací se jedná o prvotřídní hitovku (která by si myslím zasloužila i to kino), která potěší nejednoho diváka. Povedenější komedie tu už dlouho nebyla a těch pár zbytečných přehmatů člověk velice rád přehlédne díky tomu jak tohle prostě v rámci té hodinky a půl příjemně šlape. Po Eurovizi se tak v docela krátké době jedná o druhý vydařený zářez pro streamovací služby, oba filmy pak hravě strčí do kapsy většinu komedií co letos šla do kin. Jen tak dále.    
Léty osvědčená hlavní zápletka ždímaná na maximum s přídavkem sympatického obsazení které má parádní chemii a je tu letní hit, který si budete chtít dát znovu. Palm Springs sice čerpají z osvědčené klasiky, nicméně zvládají dodat dostatek vlastních nápadů a upřímných momentů a fungujících dialogů nato, aby vás tahle novinka dostala. Ideálnější kousek na dlouhé letní večery mezi novinkami budete hledat jen velmi těžko. 

Palm Springs
Komedie / Romantický

USA, 2020, 87 min

Režie: Max Barbakow
Scénář: Andy Siara
Kamera: Quyen Tran
Hudba: Matthew Compton
Hrají: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner, Camila Mendes, Tyler Hoechlin, Chris Pang, Jacqueline Obradors, June Squibb, Tongayi Chirisa, Dale Dickey, Lilli Birdsell, Mark Kubr, Clifford V. Johnson, Jena Friedman
Producenti: Andy Samberg, Akiva Schaffer, Dylan Sellers, Jorma Taccone, Chris Parker
Střih: Andrew Dickler, Matt Friedman
Scénografie: Jason Kisvarday
Kostýmy: Colin Wilkes

Na VOD od: 10.07.2020 

https://www.csfd.cz/film/811520-palm-springs/
https://www.imdb.com/title/tt9484998/combined


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?