Přeskočit na hlavní obsah

Projekt Power | Project Power

Kina se pomalu ale jistě vrací k režimu, který by se dal označit za v rámci možností normální. Otázkou ovšem je, jak dlouho tenhle návrat bude trvat, když už teď je jasné, že od 1. září se podmínky zase zpřísní. Tak jako tak se stále větší oblibě těší streamovací a VOD platformy, jejichž originální tvorba dostává díky současné situaci daleko větší pokrytí jak diváckého, tak mediální zájmu. O novince Netflixu s názvem Projekt Power se tak začalo šuškat už před pár týdny a v pátek tento další blockbuster z dílny streamovacího giganta konečně dostal svoji premiéru. A ať už výsledný film dopadl jakkoliv, je jen další ukázkou toho, že originální projekty téhle (a jiných platforem) rozhodně nejsou jen do počtu.  

V nedaleké budoucnosti se v ulicích New Orleans začíná rozmáhat nová droga - speciální pilulka s názvem Power. Její účinky se u každého liší. Může váš okamžitě zabít nebo vám na pět minut dát superschopnosti, díky kterým budete nepřemožitelní. Jste ochotni podstoupit ten risk? 

Je zatraceně fajn zase jednou vidět blockbuster takovéhoto typu. Už po pár minutách se totiž při sledování téhle novinky dostavuje ten známý pocit který jakoby člověk v posledních měsících tak trochu pozapomněl. Projekt Power sice není kdovíjak chytrý (i když se snaží víc než dost) nebo revoluční a originální kousek (podobnosti s například několik let starým Push je docela zřejmá), bavit ovšem zvládá dostatečně a vypadá tak, jak by blockbuster tohoto ražení měl vypadat. Tu jednu vyloženě slabou a nepříjemně digitální honičku chodbou v jedné ze závěrečných konfrontací filmu vlastně i docela rád odpustím. 

 

Je hlavně ale také zatraceně fajn vidět v nějakém vetším filmu představitele dvou předních rolí Josepha Gordon-Levitta a Jamieho Foxxe. Musím se přiznat, že mi tihle dva v nějakém větším filmu už začínali docela chybět a díky jejich charisma může tahle podívaná mířit přeci jen o trochu výše, než na co má scénář. Ten totiž patří mezi ty jednodušší a některé momenty nepůsobí úplně přirozeně nebo uvěřitelně (i na poměry takovéhoto filmu) a spíše nahodile a vykonstruovaně, stejně jako některé dialogy jedou hodně na sílu, hlavně díky těmhle dvěma to ale v rámci jednorázové zábavy až tak není třeba řešit. I Dominique Fishback, která působí ze začátku možná až příliš otravně nakonec získá trochu diváckých sympatií.   

Filmu ovšem nelze upřít to, že vypadá slušně. Jak místy hodně zajímavá a občas i originální práce s kamerou Michaela Simmondse, tak celkové snímání exteriérů i výprava. S oficiálním rozpočtem 85 mega vypadá rozhodně lépe, než některé kousky i s jednou takovým kapitálem. Až na několik menších nedostatků a již zmíněnou zbytečně moc digitální honičku vlastně není moc co by člověk vyloženě vytkl. Jednohubka na letní večer jak dělaná. 

 

V soundtracku jde cítit výrazná inspirace povedenými kusy z let minulých, do hlavy se drala především práce Michaela McCanna na Deus Ex: Human Revolution a Deus Ex: Mankind Divided a také Jon Ekstrand se svým Životem (sám notně inspirovaný prací Jóhanna Jóhannssona na soundtracku pro Sicario: Nájemný vrah). I když tak téměř třetina celé hudební kulisy jsou přepracované cizí nápady, funguje tenhle doprovod na poměry filmy velmi dobře a pominu-li těžkou neoriginalitu, jedná se o poměrně příjemný soundtrack který patří k tomu lepšímu v letošním roce. Svým způsobem tak opisuje i ostatní aspekty filmu - originalitu postrádající ale vypůjčené aspekty zpracované tak, že v rámci té necelé dvouhodinky prostě baví jak by popcornový blockbuster tohoto typu měl.        

I když tak má tenhle letní nářez hned několik nedostatků a je trochu jednodušší, ty necelé dvě hodiny utečou docela rychle a zabaví. Projekt Power je díky tomu nenáročnou podívanou, která ovšem svoji roli letní hitovky plní dostatečně, nabídne sympatické obsazení a celkem obstojnou akci. Pokud od filmu nic více nečekáte, zklamáni nebudete.    

Slušné obsazení, poctivá blockbusterová atmosféra a v rámci možností slušná akce ale také trochu hloupější a originality také film příliš neposbíral. Výsledný koktejl je ale vlastně fajn letní jednohubka která neurazí a rozhodně minimálně jednou na ty necelé dvě hodinky zabaví dostatečně. Pokud tak od filmu Projekt Power nic jiného než nenáročnou zábavu na letní večer nehledáte, rozhodně vás nezklame.  

Projekt Power
(Project Power)
Sci-Fi / Thriller
USA, 2020, 113 min

Režie: Henry Joost, Ariel Schulman
Scénář: Mattson Tomlin
Kamera: Michael Simmonds
Hudba: Joseph Trapanese
Hrají: Joseph Gordon-Levitt, Jamie Foxx, Rodrigo Santoro, Machine Gun Kelly, Amy Landecker, Courtney B. Vance, Tait Fletcher, Allen Maldonado, Yoshua Sudarso, Dominique Fishback, Jim Klock, Casey Neistat, Kyanna Simone Simpson, Mike Seal, Rose Bianco, Theodus Crane, Cecilia Leal
Producenti: Eric Newman, Bryan Unkeless
Střih: Jeff McEvoy
Scénografie: Naomi Shohan

Kostýmy: Sharen Davis

Na VOD od: 14.08.2020 Netflix

https://www.csfd.cz/film/874754-projekt-power/
https://www.imdb.com/title/tt7550000/
https://www.netflix.com/cz-en/title/80204465

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous