Přeskočit na hlavní obsah

Drive Angry | Drive Angry 3D [25%]


http://www.csfd.cz/film/268617-drive-angry/


V kinech ČR od:03.03.2011 
V kinech SR od:24.02.2011


Nicolas Cage je drsňák, to ví každý. Problém však je, že už mu to nikdo nevěří. Kromě Špatnýho poldy totiž několik dlouhých let nenatočil jediný slušný film a jen tak potvrzuje tvrzení skupiny lidí, co tvrdí, že vlastně vůbec neumí hrát. V letošním roce ho diváci mohli vidět v nevalném Honu na čarodějnice, který sice vypadal poměrně fajn, nicméně v konečném důsledku byl spíše pro smích než aby byl brán jako seriozní fantasy. Nicolas se ovšem nevzdává, nasazuje superdrsný obličej č. 3, opět změní trochu sestřih a přichází v dalším snímku. Usedá za volant a bude řídit, přímo rozhněvaně. 


Drive Angry je příběhem zločince Johna Miltona, který se hnán pomstou vydává na lov místního zločince, který vede kult uctívačů ďábla. Jeho touha po pomstě je tak silná, že ho nemůže zastavit ani fakt, že je již několik let po smrti. Utíká z pekla a dává se dohromady s barmankou, které pomůže od nevěrného snoubence. Z nějakého záhadného důvodu se ti dva vydávají na cestu, na jejímž konci je poslední pojítko s Johnovou zemřivší dcerou, její novorození dítě. Ne, bohužel tohle není nedokončený špatný vtip ale zápletka snímku. A to ještě není ta zábavná část.


Snímek se ani v nejmenším nepokouší hrát si na áčkovou podívanou. Na režisérské sesli seděl břečkař Patrick Lussier, tvůrce například nedávného Krvavého Valentýnu. Člověk však všechno tohle všechno je ochoten dát stranou při příslibu slušné akční jízdy. Ta se ovšem bohužel ani ve snu nekoná. Jistě, v rámci béčkových vod jsou pravidla poněkud jiná a dokonce i neustálé křepčení a superdrsná ležérní vážnost Nicolase Cage tu nebije až tak do očí, když se snímek vlastně nebere moc vážně. Problém ovšem je, že akce tu sice je, nicméně i přes obnažené dámy a rádoby drsné výjevy násilí to ani trochu nefunguje. Navíc snímek postrádá jakýkoliv drajv od začátku do konce. A to bude nejspíš ten hlavní problém.


Celý snímek totiž působí jako těžce nevydařený pokus o parodii, u kterého se nikdo nesměje. Nebál bych se ukázat prstem na tvůrce, jelikož tohle nikdo střízlivý napsat nemohl. Vážně ne. Jistě scéna kdy souložící hlavní hrdina kosí jednoho náboženského fanatika za druhým, stíhá přitom popíjet drahou whiskey a to všechno ještě ve zpomaleném času za doprovodu hnusného 3D, ve kterém na vás každou chvíli těžce okatě letí nějaká hovadina, vypadá na papíře poměrně fajn. Nicméně ve skutečnosti to tak zábavné není. Zvláště když triky jsou místy až na úrovní německých filmů na VHS z dovozu po revoluci.


Jeden důvod však snímek ke shlédnutí má. Není jím však těžce zábavná tupost celého snímku jako v případě jiného Cageova filmu Rituál, nýbrž postav ďábelského účetního Williama Fichtnera. Vážně nechápu, jak může být jedna postava tak zábavná, když celý film je trestuhodných kvalit. Takhle zábavnou charakterní postavu, u které jsem se neskutečně bavil, jsem neviděl už dlouhou dobu. Jak smutné, že se musela objevit v tak tupé břečkoidní rádoby jízdě bez špetky nápadu. Avšak už jen díky této postavě nelze film smést do úplného odpadu.


Drive Angry i přes příslib slušně uvolněné zábavy béčkových kvalit končí jako naprosté fiasko. Nicolas Cage v roli pekelného uprchlíka porcuje jednoho okultistu za druhým v nepřehledné a vizuálně nezajímavé, až odpudivé akci, které chybí zručnější ruka na pozici režiséra a scénáristi bez drogové závislosti. To vše za doprovodu sličné dámy, přehrávajícího vůdce sekty ale na druhou stranu i zábavného ďáblova účetního, který si chce takříkajíc srovnat účty. Pokud vám nestačí k zážitku fakt, že vám bude hozeno do obličeje skrze 3D několikrát za film různé poletující haraburdí a párkrát se ve filmu objeví nahé ženy, ruce pryč.

PS. Značná část hodnocení je čistě a pouze za postavu Williama Fichtnera, pokud chcete objektivní hodnocení, odečtěte si 5- 25%

PS2. Pokud někomu budete vysvětlovat, jak je to s herectvím Nicolase Cage, pusťte mu dvojprogram Drive Angry a Rituálu.




Koktejl :
50 % Nicolas Cage
25 % Drogy při psaní "scénáře"
15 % Nekoukatelný guláš
10 % Ďáblův účetní v podání Williama Fichtnera

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?