Přeskočit na hlavní obsah

Zprávař 2: Legenda pokračuje | Anchorman 2: The Legend Continues [50%]

Ron je zpět a s ním jeho zpravodajská parta z kanálu 4. V zahraničí legendární komedie Zprávař: Příběh Rona Burgundyho z roku 2004 se dočkala koncem minulého roku pokračování, které se včera dostalo obloukem k nám na trh s DVD a Bluray. Jak se návrat hlasatelské legendy po deseti letech vydařil? A má vůbec Ron ještě co nabídnout? 


Ron (Will Ferrell) a Veronica (Christina Appelgate) již dlouhá léta bok po boku moderují zprávy na kanálu 4. V den kdy přichází očekávané povýšení do největší zpravodajské relace v zemi jej však dostává jen Veronica a Ron se ocitá na dlažbě. Těsně po nevydařeném pokusu o sebevraždu o několik měsíců později je však Ron osloven zástupcem nově vznikající stanice GNN, která si klade jediný cíl, vysílat zpravodajské relace 24 hodin denně. Nápad kterému se všichni z počátku vysmívají však začne nabírat na důležitosti, když se stanici podaří získat i nejžádanějšího moderátora v zemi, Jacka Limea (James Marsden). Nyní je na Ronovi, aby si dal dohromady zpět svůj starý tým a ukázat, kdo je králem zpravodajství v Americe. 

Druhý Zprávař je docela zajímavým projektem. V pokračování oblíbené komedie doufalo mnoho fanoušků, nicméně po letech v něj nikdo už moc nevěřil. Přesto se koncem roku film nakonec dostal do zahraničních kin a kdyby jej distributoři na poslední chvíli nestáhli, podíval se v prosinci i k nám. Zanedlouho nicméně bude k mání na DVD a Bluray i u nás v lokalizované verzi a tak si můžeme druhou dávku Rona Burgundyho vychutnat konečně i my. Fanoušci nejspíše nebudou chtít vynechat, nicméně ostatní by se měli mít trochu na pozoru. 

Pokračování zprávařské legendy totiž docela dost spoléhá na znalosti z předchozího dílu, bez kterých značná část vtípků a odkazů nedává pro neznalé fanoušky moc smysl. Což je ovšem tím menším problémem, který Zprávař 2 má. I když totiž dvojka obsahuje příběh do značné míry odlišný od jedničky, který opět kopíruje jakousi parodickou elipsu, která si nevybíravě bere na paškál biografické stereotypy a klišé, ani přes dvě hodiny snímek nestíhá vyvrátit dojem spíše takového rozumně zábavného přídavku, spíše než samostatného snímku který pokračuje v odkazu předešlého dílu. Navíc tvůrci přidávají na plyn o poznání více, což ne zrovna ve všech ohledech funguje. Scény v karavanu, nebo posunutí zprávařské bitky na úplně novou úroveň však fungují téměř bezchybně, čemuž napomáhá další zástup slavných tváří které se mihnou v miniaturiních rolích.        


Druhý díl legendy o Ronu Burgundym je tak v konečném výsledku jen jocela průměrnou komedií, která hlavně těží z kreditu předešlého dílu a možnosti na odkaz jedničky roubovat další nálož nekorektního, absurdního a trapného humoru s větší či menší úspěšností. Vyložená prohra to není, znalí se pobaví, stejně jako ti, kterým podobná varianta humoru zkrátka sedí, zbytek raději ruce pryč. I přes své kvality a docela dlouhou stopáž však není druhý Zprávař ztrátou času.  
Nejznámější televizní knírač je zpět. Ron Burgundy se napodruhé nicméně zase tolik nepředvedl. Druhé jeho dobrodružství je docela průměrnou podívanou, která skrývá některé naprosto geniální fóry, jiné však pálí naprosto mimo již tak pokřivený dobrý vkus. A nezachrání to i další gigantická nálož cameo rolí. Druhý Zprávař je spíše než samostatný snímek docela obstojnou jakousi děkovačkou fanouškům, která pobaví, nicméně nenabízí nic navíc než jen pár výborných momentů v jinak bezbřehé nesourodé a protahované průměrné komedii. 

 Koktejl:
25% Televizní zpravodajství
25% Humor
50% Absurdita


Zprávař 2: Legenda pokračuje 
Anchorman 2: The Legend Continues, Anchorman 2
Komedie
USA, 2013, 119 min

Režie: Adam McKay
Scénář: Will Ferrell, Adam McKay
Kamera: Oliver Wood
Hrají: Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, Harrison Ford, Luke Wilson, David Koechner, Christina Applegate, Sacha Baron Cohen, Jim Carrey, Liam Neeson, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Kristen Wiig, Vince Vaughn, John C. Reilly, James Marsden, Tina Fey, Greg Kinnear, Meagan Good, Dylan Baker, Kanye West, Josh Lawson, Steve Coulter, Zoe Myers, Rob Tunstall, Will Smith

http://www.csfd.cz/film/317657-anchorman-2-the-legend-continues/
http://www.imdb.com/title/tt0357413/



Na DVD v ČR od: 07.05.2014 Magic Box
Na Blu-ray v ČR od: 07.05.2014 Magic Box




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?