Přeskočit na hlavní obsah

Karate kid [70%]


http://www.csfd.cz/film/258243-karate-kid/

V kinech ČR: 16.09.2010
V kinech SK: 09.09.2010

Původní Karate kid byl pro mě když jsem vyrůstal celkem kultovní film a měl svoje nepřekonatelné kouzlo. Proto když jsem zahlédl remake začal jsem být skeptický. Nějak jsem si nedokázal představit malého černouška někde v číně pod vedením Jackieho Chana nakopávat číňanům zadky. Nový Karate kid s tím původním nemá moc společného a to je možná i dobře, nedokáži si totiž představit zda by v podobě toho původního dnešní mládež zaujal.


Místo Kalifornie se tedy děj odehrává v Číně. 12ti letý Dre se po smrti svého otce stěhuje s matkou kvůli její práci do Pekingu. V jeho novém bydlišti se mu moc nelíbí, zvláště pak, když narazí na Chenga, jednoho z nejlepších bojovníků mistra kung-fu Li. Jedinou nadějí na změnu mu tak zůstává okouzlující dívka Mei Ying a ne až tak obyčejný údržbář pan Han. Proto, aby od Dreho udržel dorážejícího Chenga, přihlásí pan Han Dreho do turnaje v kung-fu, ve kterém si to budou moci rovnocenně vyříkat.


Režisér Harald Zwart konečně natočil alespoň slušný film a tak trochu redukuje rozhořčení z druhého Růžového pantera. Ačkoliv jsem byl z počátku skeptický, pravdou je, že ve filmu většina věcí pracuje tak jak má, film drží pohromadě a i přes poněkud delší stopáž jsem se u něj ani na chvíli nenudil. Navíc Jackie Chan zde po delší době předvádí, že dokáže opravdu dobře hrát a ne jen šaškovat v filmehc pochybné kvality. Dokonce i Jaden Smith v hlavní roli nakonec byl snesitelný.



Nový Karate kid je překvapivě povedenou podívanou, která má možnost oslovit mladé lidi alespoň z poloviny tak, jak se to povedlo originálu. Slušně natočená akce, povedená stylizace a v rámci možností slušná atmosféra. Případnému pokračování bych se nebránil.

PS : Akční scény jsou dobře zvládlé až na pár vyjímek.



Koktejl :
30 % Čína
35 % Kung-fu
30 % Originál v nové podobě
5 % Výborný Jackie Chan

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous