Přeskočit na hlavní obsah

TOP 2011

Stejně jako loni, začátkem nového roku se hodí provést určitá rekapitulace toho, co se rok uplynulý zrodilo dobrého a čemu se naopak mílovými kroky vyhnout. Rozmezí je od prvního premiérového týdne (6.1. 2011) do týdne posledního (29.12. 2011)


Celkově nejlepší film za rok 2011 v kinech
Drive

Poster k filmu        Drive


TOP v kinech
Drive
Zdrojový kód
X-Men: První třída
Melancholia
Thor
Zrození Planety opic
Na vlásku
Opravdová kuráž
Poster k filmu        Drive
       
          Poster k filmu        Zdrojový kód
       
          posterPoster k filmu        Melancholia
Poster k filmu        Thor
       
          posterposterPoster k filmu        Opravdová kuráž


TOP na DVD / mimo distribuci 
Warrior
50/50
Bezvaještědíkyprosím
Pan Bobr
Bunraku

Poster k filmu        Warrior
       
          posterPoster k filmu        Bezvadíkyještěprosím
       
          Poster k filmu        Pan Bobr
       
          Poster k filmu        Bunraku

Nejzábavnější filmy roku
Pařba v Bangkoku
Kamarád taky rád
Paul

Poster k filmu        Pařba v Bangkoku
       
          posterPoster k filmu        Paul

Nejzbytečnější filmy roku
Fotři jsou lotři
Kovbojové a vetřelci

posterposter


Nejhorší filmy roku
Henry's Crime
Green Lantern
Černá hodina
Týden bez závazků
Červená karkulka
Gulliverovy cesty
Ďábel

Poster k filmu        Henry's Crime
       
          Poster k filmu        Green Lantern
       
          Poster k filmu        Černá hodina
       
          poster
posterposterposter


Zklamání roku
Černá hodina
Green Lantern
Dylan Dog: Dead of Night
Sucker Punch
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

posterposterPoster k filmu        Dylan Dog: Dead of Night
       
          posterPoster k filmu        Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

Prasárna roku 
Ošetřovatel

poster

Nejlepší trailery roku
Prometheus Teaser
Ridley Scott se rozhodl ukázat, že naděje vkládané do jeho návratu k sci-fi žánru kterému dal hned několik klasik nejsou neoprávněné. Za minutu čistého času dokáže nabudit diváka tolik, co jiné trailery nezvládnou ani za pětinásobek. 


The Dark Knight Rises Trailer #1
Závěrečný díl Nolanovy trilogie vytasil nepříliš běžný formát a hraje spíše na osobní linku, než aby se snažil hrát na typicky blockbusterovou linku. Digitální výbuch stadionu a prezentovaný materiál příliš přesvědčivý není, ovšem stavba upoutávky, využití hudby a její gradace jsou ovšem na jedničku. 


Lockout Trailer #1
Trochu nezvyklá volba, to přiznávám, nicméně za celý rok není jiná ukázka, která by dokázala upoutat více, i když jsem o filmu do jejího shlédnutí vůbec nevěděl. Guy Pearce minimálně na ploše dvou minut jako taková vesmírná variace na Joe Hallenbacka funguje skvěle.



Muppeti "Being Green" Teaser


Letošní rok má co do kompletní trailerové kampaně jednoznačného vítěze. Muppeti s přesnou kadencí parodovali jeden blockbuster za druhým s téměř bezchybnou kadencí a dokázali, že i v dnešním světě je mezi áčkovými filmy prostor pro bandu loutek, která ačkoliv je zaměřena především na nejmenší, dokáže pobavit i odrostlejší publikum. 




Muži kteří nenávidí ženy Teaser

Jeden z nejoriginálnějších a přitom nejúdernějších trailerů za poslední roky. Parádní spojení hudby, rytmického střihu a obrazového materiálu, které nechá chladným málokoho. 



Nejhorší trailer roku


Tim & Eric's Billion Dollar Movie Red Band Trailer

K tomuhle vážně nemám slov. Je možné že jsem nepochopil záměry tvůrců nebo onu sofistikovanost humoru, ale jednoduše ne. Tohle nemá konkurenci.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?