Přeskočit na hlavní obsah

Ocelová pěst | Real Steel [70%]


http://www.csfd.cz/film/267018-ocelova-pest/



V kinech ČR od:10.11.2011 Falcon
V kinech SR od:17.11.2011 Saturn




  • USA 

    Real Steel

  • SK název 

    Real Steel: Oceľová päsť

Akční / Drama / Sci-Fi / Sportovní
USA, 2011, 127 min

Režie:

 Shawn Levy

Hudba:

 Danny Elfman



Hugh Jackman je prostě frajer. Ať už sledujete komiksové adaptace nebo ne, kromě jeho nejslavnější role coby Wolverine, se objevil v posledních letech hned v několika hodně zajímavých snímcích. Loni se však jeho charisma  z pláten kin na chvíli vytratilo, což mělo být pouze ticho před bouří. Původně plánovaný druhý sólový výlet největšího lidského otvíráku se ale razantně zpozdí a tak kromě štěku v X-menovské První třídě se prozatím budou jeho fanoušci muset spokojit s rodinnou sci-fi s názvem Ocelová pěst. A ačkoliv to tak na první pohled nevypadá, úplně špatně to rozhodně nedopadlo.  



Charlie je bývalý profesionální boxer. Lidi ovšem v nedaleké budoucnosti už o párek upocených svalnatců, co se mlátí po večerech do ciferníku, dokud toho jeden nemá dost, prostě nestojí. Nahradili je totiž roboti, kteří zaprvé nemají slitování a zadruhé hrají o všechno. Tedy, kdo na to nemá, jde na šroťák. Charliemu se ale moc nevede a je díky posledním zápasům nejen ve velkých dluzích, přišel ale také o robota se kterým by mohl zápasit. Aby toho nebylo málo, dostane na prázdniny do opatrovnictví syna, kterého se před lety zřekl.


Vsadit všechno na charisma Hugha Jackmana by bylo poměrně jednoduché. Ono tak z počátku dokonce i vypadá, ovšem chyba lávky. Tvůrci se tu totiž snaží hrát spíše na emocionální stránku, která stojí na sbližování otce a syna. Ti roboti tu jsou vlastně jen do efektivního počtu. Dívá se na ně poměrně dobře a ačkoliv se vlastně jedná jen o videohru kterou dva dospělí hrají v normálním ringu, nepůsobí to příliš infantilně na to, aby vám to nějak vadilo. A ačkoliv Ocelová pěst efektivně recykluje značnou část filmů kde se řeší rodinné vztahy, příběhově i emocionálně funguje naprosto bez chyby.


Ten hlavní problém tak nejspíše spočívá v značné naivitě a jednoduchosti se kterou film ve většině případů počítá. Ať už jde geniálního syna, chování postav či některé opakované záběry, které vás mají přesvědčit o tom, že vám před několika vteřinami něco neuteklo. Tohle vše jsem ale ochoten tak nějak překousnout, protože ačkoliv se jedná o rodinný film, může se u něj pobavit prakticky každý, nenudí a pokud přehlédnete určitou dávku nutností, které ve filmu podobného ražení prostě musí být, Ocelová pěst vás nezklame.

Shawn Levy, který je v rodinných komediích jako doma tak po Nocích v muzeu a Nočním rande dokázal, že když bude klást větší důraz na vztahy a vypustí většinu humoru, dokáže natočit snímek, který diváky baví a přitom v něm nikdo nedostane koláčem do obličeje. Ocelová pěst je pohodová oddychovka, která ačkoliv má své chyby, funguje s perfektně raženou přesností. Rozhodně jeden z těch rodinných filmů, které dokáží pobavit bez újmy na zdraví.

Hodnocení
70%





Koktejl :
30 % Emoce
20 % Naivita
40 % Robotí zápasy
10 % Hugh Jackman


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?