Přeskočit na hlavní obsah

Profesor v ringu | Here Comes The Boom [35%]

Profesor v ringu
http://www.csfd.cz/film/293178-profesor-v-ringu/
http://www.imdb.com/title/tt1648179/

Alternativní názvy: Here Comes The Boom


Na DVD od: 27.03.2013 Bonton
Na Blu-ray od: 27.03.2013 Bonton

Komedie / Akční
USA, 2012, 105 min

Režie: Frank Coraci
Scénář: Kevin James, Rock Reuben, Allan Loeb
Kamera: Phil Meheux
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler, Melissa Peterman, Reggie Lee, Joe Rogan, Greg Germann, Bas Rutten, Frank Coraci, Jeffrey Corazzini, Charice

Kevin James se po své první větší roli ve snímku Hitch: Lék pro moderního muže vyprofiloval jako herec komediálních obtloustlých postav v komediích pro nenáročné masy. Před dvěma roky se naposled představil v poněkud hodně odbyté komedii Ošetřovatel. Nyní už si na tento snímek málokdo vzpomene a tak se James opět připomíná, tentokrát jeho nový snímek míří u nás přímo na DVD. Jeho nový snímek se snaží svézt na úspěchu, který loni předvedl snímek Warrior. Dokázala komediální variace na příběh z prostředí zápasů MMA zaujmout?


Scott Voss je učitelem roku na střední škole. Tedy spíše byl před mnoha lety. Dnes už tak nějak ve svém zaměstnání přežívá. Když se však ředitel pokusí vyhodit jednoho z jeho kolegů, rozhodne se jednat. Aby zachránil jeho pozici i důchod, snaží se najít způsob jak pro něj vydělat nasbírat dostatek peněz. Všechny brigády a noční ale ani zdaleka nestíhají pokrýt plán a tak musí najít jiný způsob jak získat peníze. Při doučování jednoho ze studentů jeho hodin angličtiny narazí na turnaje v MMA. Zjišťuje, že i poražení vyhrávají dostatečně tučné sumy na to, aby se touto cestou do konce školního roku podařilo nasbírat požadovaný obnos. Jeho nadšení pro věc ale ne všichni sdílejí a on bude muset začít bojovat i mimo zápasnický ring. Nakonec to totiž nebude jen záchrana kolegy v nouzi co bude v sázce.  

Tak jako vždy, i u Profesora v ringu jde o jednu zásadní věc. A tou je co přesně od podobného filmu čekáte. Pokud jste totiž zvolili tuto komedii v naději, že vás čeká nějaký serioznější materiál, tak pokračujte dále směrem k té zelené cedulce s nápisem Exit. Problém je, že pokud čekáte nenáročnou podívanou pro většinu vaší rodiny na odpoledne nebo večer, u které se nebudete nudit a třeba si i zasmějete, jste také na špatné adrese. Profesor v ringu, ať již se vás snaží distribuční název zmást jak chce, je tím nejméně originálním snímkem za dlouhou dobu. 


Frank Coraci totiž vařil podle poměrně snadno dopíditelného receptu a tak je jeho obchodní tajemství prozrazeno  během úvodní dvacetiminutovky. A ten zádrhel nastává v momentě, kdy si uvědomíte, že snímek má dvě hodiny a vás už nemá čím překvapit. Někde naspod je klasický prefabrikát ze sámošky, kde se vás ke koupi snaží přesvědčit marketingový slogan "kterak lůzr s dobrým srdcem ke štěstí přišel a získal dívku svých snů". Na tento korpus v podstatě každého Jamesova filmu si místo srandovních zvířátek dosaďte chlápka ze střední, který se bez náročnějšího tréninku prokousává až na velký šampionát kde by ho za normálních okolností rozsekali jako jahodu do jogobelly. Ale protože tady jsme ve filmu, je tu všechno možné.  


Samozřejmě k tomu nepředvídatelnému konci, jak tahle rozcvička místo tělocviku před obědem dopadne, se snímek dostává stejným způsobem, jakým celý skončí. Že by spoiler alert? Ale kdeže, ten kdo by přesně tohle nečekal by si měl seriozně zvážit návštěvu lékaře a objednat pár koleček ze železářství. Profesor v ringu je totiž tím nejméně nápaditým a originálním snímkem za dlouhou dobu. Využívá ke snaze získat divácké sympatie všech možných prostředků, které už jste viděli kdekoliv jinde stokrát a samozřejmě nechybí trocha toho humoru založeného na tělních tekutinách. Jako bonus tu dojde i na klasické gagy s dorty v obličeji. V rámci pár desítek minut by to možná fungovat alespoň na někoho mohlo. V dvouhodinové podobě kde není jediná postava sympatická to ale prostě nemá šanci na úspěch. 

A tak je to nakonec s celým filmem. Profesor v ringu se strašně moc snaží být uvolněnou komedií, která se vás snaží bavit za každou cenu a tvářit se při tom alespoň částečně originálně. Pokud jste ale viděli kterýkoliv snímek z podobných kruhů, je vám jasné, že tenhle snímek je už od principu vtipný, bohužel ne tím smyslem o který se pokoušeli tvůrci. Po dvouhodinovém zírání na obrazovku tak přijdou titulky a vy si uvědomíte, že vlastně nevíte už ani o co tam šlo. Jakákoliv zapojenost, humor nebo emoce jednoduše nefungují. Profesor v ringu není tím typem otřesně špatného snímku, spíše je záležitostí, která vám absolutně nic nedá a sebere zbytečně dvě hodiny života. Tak zase příště, Kevine. 


Kevin James se vás snaží přesvědčit o tom, že jeho zkušenosti coby ošetřovatele Silvestera Stalloneho v Zoo mu napomohly stát se šampionem v jednom z nejbrutálnějších sportů. Profesor v ringu je hloupá, neoriginální a nudná, dvě hodiny trvající zbytečnost, která hraje na  vyumělkované emoce, nesympatické charaktery a přímočarou předvídatelnost. Pokud vás podobná vyhlídka láká, směle do toho. Pokud vám však nechybí soudnost, sáhněte někam jinam. Třeba po Warriorovi. Smát se u něj sice asi nebudete, nicméně 








    Hodnocení: 35%

Koktejl: 
50% Nuda
50% Předvídatelnost a neoriginalita

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?