Přeskočit na hlavní obsah

Zocelovací kúra | Get Hard [40%]

Pokud někdo patří ke komerční komediální elitě v současném Hollywoodu, je to Will Ferrell. Dlouhá léta se profiluje jako specifický americký komik, který točí filmy, které lidi baví a tak patří v podstatě jako jeden z mála komiků v Americe ke komerční jistotě. Na záda mu ale v posledních několika letech šlape černošský komik Kevin Hart, který má na svém kontě hned několik komediálních velehitů v řadě a tak je ho vidět čím dál více. Proto, když se tihle dva rozhodli spojit své síly pro film Get Hard (český distribuční název je Zocelovací kúra), čekaly se velké věci. Ty se ovšem nedostavily.  

James King (Will Ferrell) má docela problém. Jako nechutně zazobaný obchodník s akciemi si nemá moc na co stěžovat a tak mu jeho arogance občas docela předchází. To vše se ovšem změní jednoho dne, když na jeho zásnubách do jeho domu vtrhnou agenti FBI a zatknou ho za daňové podvody. I přesto, že je nevinný je odsouzen k deseti letům v tom nejdrsnějším vězení široko daleko. Sám si moc dobře uvědomuje, že ve vězení člověk jako on dlouho nepřežije a tak přemluví vedoucího myčky aut Darnella (Kevin Hart), který mu umývá už dlouhá léta , aby ho naučil jak přežít ve vězení. Problém je, že Darnell nikdy ve vězení nebyl, ačkoliv si to James myslí, nicméně za své služby dostane solidní obnos peněz, který právě teď potřebuje. Nehodlá mu to tedy vyvracet... 

Na papíře to znělo možná dobře. Výsledek ovšem dopadl docela bídně, není proto divu že osud české premiéry v kinech je v době psaní této recenze nejistý a s největší pravděpodobností se film u nás podívá rovnou do domácích kin. Ačkoliv totiž snímek komerčně za Oceánem uspěl, příliš valné ohlasy jej neprovází a oba komici jsou strategicky silnější za mořem než u nás. V jádru se totiž jedná o hodně volnou variaci na podobné téma, jaké před necelými desíti lety předvedl v komedii Ten největší Rob Schneider. S tím rozdílem, že tentokrát se jde s humorem ještě laciněji a bez špetky sebevětší invence. 

Herecky to ale ve výsledku není taky zrovna dvakrát sláva. Ferrell vypadá, jako by se většinu filmu neskutečně nudil, Hart se místy snaží ale přesto marně. Hlavním problémem Zocelovací kúry je totiž fakt, že scénář na tu hodinu a třičtvrtě, kterou vám zabere, nenabízí moc skutečně vtipných momentů, spíše takové situace, které evokují moderátory publika s cedulkami smích, pláč atd. Místo toho aby se divák bavil, tak dochází momenty, kdy víte, že by bylo asi na místě se smát, ovšem ono ve skutečnosti není moc čemu. Své největší náboje si totiž film vystřílel už v propagaci a pokud odečtete to, co odhalila trailerová kampaň nezůstane toho v této komedii mnoho navíc. 

V podstatě totiž jinak dostanete průměrně natočenou, průměrně zahranou komedii, která vznikla jen díky tomu nějak komerčně prodat tyhle dva komiky ve společném filmu, což se jí při pohledu na kasovní výsledky povedlo. Pokud ovšem čekáte, že uvidíte něco nového, originálního, nebo takového, co si budete chtít pustit někdy znovu, čekejte dále, protože nic takového tu nenajdete. Oddychová komedie která většinu času neuráží, nicméně nevytváří žádné osobnější spojení. Zkrátka hodina a třičtvrtě na zaplácnutí času, nebo jako pozadí k nějaké jiné aktivitě.   

Dvě komediální ikony amerického humoru posledních let a takhle mrzký výsledek. Zocelovací kúra je nudná, stereotypní komedie plná všeho už několikrát viděného, ničím nepřevyšující jak žánrovou konkurenci. 
 
 Koktejl: 
20% Dvě komediální hvězdy
80% Průměrná rádoby humorná nuda

Zocelovací kúra
(Get Hard)
Komedie
USA, 2015, 100 min

Režie: Etan Cohen
Scénář: Etan Cohen, Jay Martel
Kamera: Tim Suhrstedt
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie, Tip Harris, Paul Ben-Victor, Ariana Neal, Dave Randolph-Mayhem Davis, Greg Germann, Jackie Tuttle, Philippe Radelet, Dustan Costine, Dan Bakkedahl, Christopher Berry, Jay Pharoah, Jeff Caperton, Matt Walsh

USA V kinech od: 27.03.2015 Warner Bros. US

http://www.csfd.cz/film/367004-zocelovaci-kura/
http://www.imdb.com/title/tt2561572/





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?