Přeskočit na hlavní obsah

Ze zákulisí filmu #4 | Pokračování, která naštěstí nepřišla



Vítejte u čtvrtého dílu nepravidelné rubriky Ze zákulisí filmu, ve které se můžete dočíst trochu toho zákulisního bulváru o tom, co se děje v pozadí všech těch známých i neznámých filmů, které všichni máme rádi i které úplně v oblibě nemáme. Poté, co jste se v minulých dílech mohli dočíst o komiksových filmech, které nakonec nevznikly a o castingových tahanicích, které málem změnily kultovní filmy k nepoznání, se v dnešní díle pokusím přiblížit několik docela bizarních nápadů na pokračování známých filmů, které (v některých případech naštěstí) nevznikly. Fantazie některých filmových producentů ale očividně nezná meze. Takže pojďme na to.


Otevřít tohle téma můžeme hned první kultovní podívanou, rodinným filmem Stevena Spielberga E.T. - Mimozemšťan. Poté, co si původní snímek z roku 1982 odbyl premiéru a v kinech zaznamenal nevídaný úspěch a oblibu, Steven Spielberg a scénáristka Melissa Mathison začali připravovat pokračování, které se mělo jmenovat E.T. II: Nocturnal Fears. Děj snímku se měl zaměřit na zlé mimozemšťany z vesmíru, kteří měli unést dětské hrdiny z planety země a titulní hrdina je měl zachraňovat na mimozemské planetě. Spielberg sám se ale později rozhodl tento připravovaný sequel zrušit, neboť by dle jeho názoru jen poškodil dojem z původního snímku.
Své poněkud podivné pokračování měl dostat také snímek Osobní strážce. Romantická kultovní podívaná s Kevinem Costnerem a Whitney Huston patří dodnes k ultimátním dojákům, které mají své místo pro zamilované páry i dnes. O to překvapivější je fakt, že sám Kevin Costner se pouštěl do příprav druhého dílu, ve kterém se jeho Frank Farmer měl starat o bezpečí nikoliv zpěvačky, ovšem rovnou hned princezny některé z evropských zemí. Co je na tom plánu bizarního, říkáte si? Costner měl docela jasnou představu a dle jeho slov i byl předběžně dohodnutý na herečce, která měla danou princeznu ztvárnit. V této roli se totiž měla objevit sama princezna Diana.Ta prý s Costnerem jednala o své účasti a on jí přislíbil roli přímo na tělo. I přes to, že projekt prý měl hotový první verzi scénáře v srpnu 1997 z něj nakonec sešlo, když Diana ještě tentýž měsíc tragicky zahynula při autonehodě v Paříži.
Trojčata, to je název dalšího trochu podivného projektu, který se po nějaké době nedávno probudil k životu a možná bychom se ho přeci jen mohlo dočkat. V roce 1988 měla v kinech premiéru komedie Dvojčata, ve které si sourozeneckou dvojici zahráli Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito. V pokračování se k těmto dvěma měl přidat ještě třetí herec nebo herečka, mluvilo se o tom, že by si třetího do party zahrála prvně Roseanne Barrová ze seriálu Roseanne a později také Eddie Murphy. Projekt se nakonec nedostal do produkce a málem by na něj producenti zapomněli. To ovšem do roku 2012, kdy bylo oznámeno, že film přeci jen vznikne a režisér originálu Ivan Reitman bude i u dvojky. Od té doby je ovšem podezřele klid.
Pokud vám přišla základní premisa oblíbené komedie Mrs. Doubtfire - Táta v sukni jako poněkud podivná (jak jeden fanouškovský trailer na youtube ukazuje, dá se z toho snadno udělat horor), ještě netušíte, jaké pokračování měli v plánu producenti jedničky. Ve druhém díle, který se začal připravovat v roce 2003, tedy deset let po premiéře jedničky, se z odvážného otce měl stát slídil, který v různých převlecích dohlíží na svoji dceru, která by tou dobou byla už na vysoké. Vzhledem k tomu, že se ani po třech letech příprav scénáře výsledek Robinu Williamsovi nelíbil, v roce 2006 od projektu odešel což pro tuhle “taškařici” znamenalo definitivní stopku.
Ještě o něco méně logické je připravované pokračování Gladiátora, na které nakonec nedošlo. Ano, toho Gladiátora Ridleyho Scotta, ve kterém hlavní hrdina v podání Russella Crowea v závěru zemřel. To tvůrce ovšem nezastavilo v plánování dalšího dílu, ve kterém se Maximus Decimus Meridius měl v podsvětí pustit rovnou do římských bohů. Měl cestovat napříč velkými bitvami v čase, stát se nesmrtelným a skončit až v současnosti. Na přípravě scénáře pracoval navíc Nick Cave. Z tohoto projektu nakonec sešlo, byť mu byli všichni zúčastnění nakoleněni. Sešlo i ze spinoffů o Maximově synovi a z prequelu, který se měl odehrávat patnáct let před událostmi původního filmu. Není všem dnům ovšem konec, v březnu letošního roku se Ridley Scott nechal slyšet, že by rád přemluvil Russella Crowea do pokračování, pro které má údajně skvělý nápad. Tedy se možná ještě onoho pokračování nakonec dočkáme.
Snímek Falešná hra králíkem Rogerem byla v době své premiéry v roce 1988 poměrně nečekaný hit. Dokonce tak velký, že to tvůrce přimělo k přípravám druhého dílu. V roce 1992 se pustili do příprav pokračování, ve kterém by se měl králík Roger podívat do války kreslených postaviček ve skutečném světě. Válka kreslených postaviček měla dostat jméno Roger Rabbit 2: Toon Platoon, nicméně z projektu nakonec sešlo. Robert Zemeckis ovšem přiznal, že pokračování filmu možná v budoucnu přeci jen vznikne formou jeho oblíbené motion capture. A to i přes fakt, že jedna z hvězd původního filmu Bob Hoskins se veřejně vyjádřil proti tomuto pokračování.
Díky fenomenálnímu úspěchu snímku Sedm se i v jeho případě řešilo připravované pokračování. Byť totiž původní film skončil poměrně uzavřeně, producenti jednoduše chtěli další díl a tak vznikl projekt Ei8ht. Tvůrce původního filmu David Fincher se na adresu připravovaného pokračování vyjádřil následovně: “Mám o to menší zájem než o to, aby mi někdo típnul cigarety do oka.” V pokračování se z postavy Morgana Freemana měl stát jasnovidec, který měl jít po stopách vraha, který byl podobně obdařen. Toto pokračování se nicméně v jiné podobě nakonec dočkalo zfilmování, snímek V mysli vraha s Anthony Hopkinsem z roku 2015 je přepracovanou verzí scénáře právě k pokračování thrilleru Sedm.
Pokračování se ostatně měl dočkat i snímek Con Air. Akční snímek o partě kriminálníků, kteří ukradnou letecký spoj se měl dočkat nového života v druhém díle nazvaném Con Airport kde se jim podařilo obsadit celé letiště. Pokračování se ovšem od země nezvedlo, veškeré plány skončily u 15 stránkového nástřelu děje. Režisér Simon West se před pár lety ovšem svěřil s tím, že by rád celou partu přivedl v případném pokračování. Od té doby je ovšem kolem projektu ticho, byť je jasné, že Nicolas Cage by do toho určitě šel.
Mimo jiné se trochu zvláštních pokračování měly také dočkat snímky jako Cliffhanger (dvojka měla v plánu titulního hrdinu uzavřít v rámci obrovské přehrady), Forrest Gump (snímek Forrest Gump 2: Gump & Co by se zaměřil na hlavního hrdinu během událostí osmdesátých a devadesátých let), Základní instinkt (ve trojce se neměla objevit postava Sharon Stone), Batman se vrací (v poněkud zvláštním filmu Catwoman: Batman Returns 2 který vznikal v době premiéry Batman navždy se měla do popředí dostat Catwoman Michelle Pfeiffer), Hele vole, kde mám káru? (dvojka měla měla být téměř identickou kopií jedničky), Leon (v pokračování Mathilda se zbraně měla chopit postava Natalie Portman a vydat se cestou pomsty), Wanted (v druhém díle se měla vrátit Angelina Jolie), Casablanca (dvojka s názvem Casablanca 2: Brazaville se měla odehrávat v Tangeru a měl v ní Rick být na začátku odhalen jako skutečný nacistický špion a zabit), Beetlejuice (dvojka měla nést název Beetlejuice goes Hawaiian, což mluví samo o sobě) nebo třeba Dokonalá bouře, kde by se situace z jedničky opakovala. Na nic z toho ovšem (naštěstí) nedošlo. Jak je vidět, Hollywoodští producenti mají občas hodně divokou fantazii.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous