Přeskočit na hlavní obsah

Isn't It Romantic


Oscarová sezona před pár dny skončila a všechny velké ocenění už znají své majitele. Netflix ale v mezičase rozšiřuje svoji nabídku originálních produkcí nákupem jedné z letošních valentýnských komedií, která se předvedla minulý měsíc v kinech v USA. Od 28. února je totiž na službě k dispozici romantická komedie Isn't It Romantic s Rebel Wilson v hlavní roli. Jak se povedla tahle nadsázková parodie klišé populárních romantických komedií?


Natalie (Rebel Wilson) už dávno nevěří v to, že by si jednou mohla prožít příběh jak vystřihnutý ze všech těch populárních romantických komedií. Zamilovat se do pohledného, zámožného a ohleduplného bohatého muže, který ji splní co jí na očích vidí, to se zkrátka dle jejího názoru děje jen ve filmech a nemůže být od reality vzdálenější. Jednoho dne se jí však přihodí při přepadení v metru nehoda a Natalie se probouzí druhý den v romantizované verzi vlastního života, který se řídí zákonitostmi světa romantických komedií. A ona může mít to, co si vždycky přála ale zároveň odsuzovala jako těžkou fikci.

Asi bych měl říct za začátku, že nejsem úplně fanoušek představitelky hlavní hrdinky. Zkrátka, její tvorba jsou povětšinou komedie hrubějšího zrna a její komediální repertoár je zpravidla založen na v posledních letech již tradičním humoru tělních tekutin/hmot a komediálních scén zahrnujících fyzický humor založený na jejích tělesných proporcích. Nebaví mě kvůli tomuto ani Melissa McCarthy a jí podobné, nebaví mě tedy ani Rebel Wilson. V případě Isn't It Romantic je ovšem tenhle druh humoru vytlačen téměř úplně mimo obraz a hle, on to docela i pomohlo.      



Dalo by se tu diskutovat o tom, jak velkou roli v pojetí tohoto filmu hrála snaha o originalitu a v jak velkém podílu na tom měla vliv vypočítanost a snaha využít klišé romantických filmů ve svůj prospěch. Každopádně je právě pojetí téhle komedie jednou z jejich největších devíz. Jistě, místy to působí možná až moc přes čáru, moc vypočítavě a "nefilmově", jako celek to ale překvapivě docela funguje a jako protiváha nekonečných odrhovaček emocí především pak z té něžné části publika si myslím to vlastně docela funguje. 

Ona nadsázka a snaha jít cíleně do extrému prostě tomuto filmu pomáhá se vymezit od ostatních romantických komedií a těch pár docela šikovných nápadů v proběhu celého příběhu hlavní hrdinky rozhodně není na škodu. Přičtěte si k tomu relativně střídmou stopáž jen něco málo pod hodinku a půl a máte ve výsledku vlastně v rámci možností docela oka podívanou, která neurazí. Bonusové body si pak přičtěte v případě, že vám Rebel Wilson nevadí.  


Isn't It Romantic je totiž vlastně průměrná komedie, kterou odlišuje poměrně neokoukané pojetí a pár dobrých pasáží které filmu dopomohou tu hodinu a půl celkem rychle a bez zádrhelů prolétnout. Žádná velká komediální hitovka se tu sice neurodila ale jako taková odlehčená jednorázovka do nepohody film funguje dostatečně. 

Pro předplatitele služby Netflix je film k dispozici od 28. února.

Isn't It Romantic je díky svému relativně originálnímu pojetí a pár dobrým nápadům vlastně docela fajn romantická komedie, která si tak trochu bere na paškál ty léty ověřené romantické klasiky a na jejich základech se snaží odvyprávět stokrát viděný příběh. Díky absenci extrémního humoru a několika slušným nápadům jsem protentokrát schopý přetrpět i jinak otravnou Rebel Wilson a označit film jako vlastně docela ok jednorázovku do nepohody. Nijak zvlášť sice snímek nenadchne, zklamáni z té hodinky a půl ale vyloženě také nebudete. 


Isn't It Romantic
Komedie

USA, 2019, 88 min

Režie: Todd Strauss-Schulson
Scénář: Erin Cardillo (původní scénář), Dana Fox, Katie Silberman
Kamera: Simon Duggan
Hudba: John Debney
Hrají: Rebel Wilson, Priyanka Chopra, Liam Hemsworth, Betty Gilpin, Adam Devine, Jennifer Saunders, Eugenia Kuzmina, Tom Ellis, Doris McCarthy, Marcus Choi, Shyrley Rodriguez, Marmee Cosico, Faith Logan, Esteban Benito, Brandon Scott Jones, Zach Cherry, Rosemary Howard, Alex Kis
Producenti: Todd Garner, Gina Matthews, Grant Scharbo, Rebel Wilson
Střih: Andrew Marcus
Scénografie: Sharon Seymour
Kostýmy: Leah Katznelson

USA V kinech od: 13.02.2019 Warner Bros. US

https://www.csfd.cz/film/512221-isn-t-it-romantic/
https://www.imdb.com/title/tt2452244/



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?