Přeskočit na hlavní obsah

Triple Frontier

V kinech pomalu ale jistě začíná nová filmová sezona a studia si připravují svoje největší hity na premiéry v následujících týdnech a měsících. Netflix ale nehodlá stát jen tak v koutě a má připraveno hned několik nákladných produkcí, kterými si hodlá napravit reputaci po těch několika přešlapech, které v rámci originální tvorby za poslední dobu divákům naservíroval. Koncem minulého týdne vypustil na svojí službě hvězdně obsazenou novinku Triple Frontier, která se po několika odkladech a přeobsazeních dočkala realizace. Jak se tenhle thriller o loupeži bohatství drogového krále podařil?  



Santiago 'Pope' Garcia (Oscar Isaac) se snaží už roky dopadnout drogového krále, který se skrývá někde v Kolumbii a ovládá nejenom organizovaný zločin ale také policejní složky a vládu. Jednoho dne při zásahu se ovšem dostane k informaci, která změní jeho život. Nejenom že zjistí, kde se skrývá, zjistí také, že má u sebe v domě několik desítek milionů dolarů. Rozhodne se tedy místo kontaktování zkorumpovaných policistů dát dohromady svůj bývalý vojenský tým. Přesvědčit ovšem tým několika vojáků ve výslužbě k takto riskantní akci nebude zrovna jednoduché... 

Musím říci, že filmy jako je právě probíraná novinka Triple Frontier mi v kinech pomalu ale jistě začínají chybět. Ať už je totiž tenhle thriller jakýkoliv, peníze a řemeslo jsou na něm zatraceně moc vidět. A to je v době, kdy se každý druhý filmový tvůrce snaží zaplácnout co největší množství filmu velkolepými digitálními triky a hodně tzv "eye-candy" záběrů, tady k impozantnímu dojmu stačí hodně slušná práce s kamerou v exteriéru. Atmosféru jakou se režiséru J.C. Chandorovi daří v rámci něco málo přes dvě hodiny vytvořit, by filmu mohl kdekdo závidět.     


Nejde totiž jenom o hvězdami nabité obsazení, které ve výsledku nemá vlastně chybu, protože tu rozmanitou vojenskou jednotku všem zúčastněným prostě věříte. Jde i o to, jakým způsobem film odkrývá a vypráví svůj příběh, díky čemuž dává vyniknout nejenom samotným postavám ale také vlivu tíhy, jakou na člověka může množství peněz řešící všechny problémy života a zajišťující budoucnost sebe a svých nejbližších přenést. Boj se sebou samým a snaha zachránit z lupu co nejvíce jsou jedny z hlavních taháků tohoto filmu. 

Přičtěte si nehostinné prostředí Jižní Ameriky ovládané drogovými kartely a slušnou hudební režii, která kromě slušného soundtracku využívá také hned několika osvědčených hitů pro dokreslení atmosféry a máte výsledek, který jen tak ve filmových novinkách už jen z principu prostě nezapadne.   


Triple Frontier je dospělý thriller, který zvládá podat divákům během dvou hodiny hutnou atmosféru, trochu akce a především dostatek napětí, které jen utužují skvělé herecké výkony. Dokonce bych si dovolil tuhle podívanou označit jako první opravdu velký jackpot ze strany Netflixu. Tam kde komorní drama bodovaly v rámci možností a Bright i na svůj rozpočet moc velkolepé zábavy nepředvedl, tahle mrazivá epizoda ze světa drogových kartelů je prostě ukázková práce po všech ohledech a myslím, že i v kinech by dovedla udělat hodně parády.

V závěru sice filmu trochu dochází dech a tak může působit ve své závěrečné části přeci jen trochu zdlouhavěji, přesto v rámci možností i v těchto momentech scénář Marks BoalsJ.C. Chandora funguje. Další výtkou by pak mohla být samotná konfrontace týmu se svými stopaři, která působí sice dobře nahodile, ovšem její realizace je trochu slabší s ohledem ke zbytku filmu a jeho ostatním akčním sekvencím. 


Ale už jen z principu že čistokrevné thrillery se v blockbusterovém prostředí zrovna nenosí, je téhle novince prostě snadné fandit. Máte-li tedy náladu na film o loupeži, která k ideálnímu průběhu měla hodně daleko, pak mohu novinku Triple Frontier vřele doporučit. 

Snímek Triple Frontier je pro předplatitele služby Netflix dostupný od 13. března. 
Skvělé obsazení bez výhrad, slušná atmosféra a především parádní zpracování dělají z Triple Frontier podívanou, která nejenom, že patří k tomu nejlepšímu co Netflix vyprodukoval, dokáže udělat hodně parády bez ohledu na původ. J.C. Chandor natočil dospělý thriller který baví díky skvěle budovanému napětí od začátku až do konce. 

Triple Frontier
Akční / Dobrodružný / Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller

USA, 2019, 125 min

Režie: J.C. Chandor
Scénář: Mark Boal, J.C. Chandor
Kamera: Roman Vasyanov
Hrají: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Pedro Pascal, Garrett Hedlund, Adria Arjona, Reynaldo Gallegos, Sheila Vand, Christine Horn
Producenti: Alex Gartner, Charles Roven
Střih: Ron Patane
Scénografie: Greg Berry
Kostýmy: Jacqueline West

Na VOD od: 06.03.2019 Netflix

https://www.csfd.cz/film/276547-triple-frontier/
https://www.imdb.com/title/tt1488606/


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?