Přeskočit na hlavní obsah

Eurovize | Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Eurovize je pro většinu evropských zemí velkou událostí a jsou státy, které tuhle pěveckou soutěž berou opravdu hodně vážně. A právě z tohoto fenoménu si svým způsobem bere inspiraci nová komedie s Willem Ferrellem a Rachel McAdams v hlavních rolích.  Pohodovou letní komedii s názvem Eurovize Netflix svým předplatitelům nabízí od pátku 26. června. A pokud je oddechová komedie, která si tak trošku utahuje z tohoto celosvětového fenoménu, přesně tím, co od téhle novinky čekáte, zklamáni rozhodně nebudete. 

Lars Erickssong (Will Ferrell) se celý svůj život snaží přesvědčit svého zatvrzelého otce (Pierce Brosnan) a s ním i zbytek jeho rodné vesnice, že má na to vyhrát v celosvětově populární pěvecké soutěži Eurovize. Realizovat jeho téměř nesplnitelný cíl mu má pomoci jeho dlouholetá kamarádka Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) se kterou tvoří hudební duo Fire Saga. Shodou okolností se tohle hudební uskupení dostane k šanci kvalifikovat se na soutěž jako reprezentanti Islandu. Tohle ovšem nebyla náhoda... 

Musím se hned z úvodu přiznat. Takhle velkou komediální pohodovku u které bych nemusel přehlížet klasické komediální klišé a nevhodný humor, už jsem hodně dlouhou dobu neviděl. Je tedy dost možné, že ve výsledném hodnocení tohle filmu přidalo. Upřímně je totiž zatraceně fajn vidět po letech zase komedii, u které člověk může vypnout, bavit se a nic moc neřešit. To co se na vás ve dvou hodinách v rámci filmu chystá je totiž vlastně docela relaxační záležitost, ve které Will Ferrell drží svůj humor dostatečně na uzdě aby to nerušilo a vlastně bavilo tak jak má, Rachel McAdams je neskutečně sympatická vyjukaná maloměšťačka s velkými sny a navíc její lámaný přízvuk a vyjašený projev tomu dodává přesně to kouzlo, jaké bylo pro takovouto roli potřeba. 



Celý film navíc není nějakou přes koleno lámanou parodií celé soutěže a komunity kolem ní jak by se mohlo zdát, nicméně spíše takovou příjemnou nenáročnou zábavou, která si svým způsobem utahuje z toho, co vše je pro tuto soutěž typické. Trampoty hlavních hrdinů pak i na poměry téhle soutěže působí trochu za čáru. Možná ale právě díky tomu si nemají problém tihle dva jedinci získat vaše srdce a bavit vás od začátku až do konce. Přičtěte si k tomu hned několik parádních a zábavných vedlejších postav a hvězdných cameo roliček, pasující hudební doprovod a na jedničku vyvedené originální písničky (které ať si říká kdo chce co chce jsou přesně to, co tahle soutěž tlačí do všech okolo rok co rok) a máte koktejl, který si s chutí dáte za nějaký čas znovu. 

Eurovize totiž nejde sice nijak zvláště do hloubky a často spoléhá na klasické komediální šablony, v tomhle případě to ale ani až tak nevadí. Celý film má totiž právě tu auru, jakou by měl mít a i v rámci tohohle jednoduchého příběhu zvládá zabavit více než dostatečně. Celá produkce navíc jak co se týče výpravy tak kompletní audiovizuální stránky prostě jede na jistotu a nemá jediné vyloženě slabé místo, snad jen ony trampoty dvojice na pódiu by si zasloužily trochu více péče (a taky jsem celý film čekal na to kdy přijde znovu čas na Volcano Man, bohužel marně). 
     
  

Čekal jsem od tohoto kousku trochu na sílu branou parodii, která bude místy trochu náročná na sledování, výsledek ale překvapil. Eurovize je ideální kousek na dlouhé letní večery, který bez problému vykouzlí úsměv na tváři a pobaví hlavně ty znalé excesů, které tuhle soutěž v reálu běžně provází. Díky tomu nemám problém trochu nadhodnotit tuhle novinku a s ledovým klidem ji doporučit jako asi nejpříjemnější komedii, jakou jsem v letošním roce viděl. Hledáte-li zábavu na večer, Netflix pro vás má ideální volbu. 

Snímek Eurovize je k dispozici předplatitelům služby Netflix od pátku 26. června. Film je k dispozici v originálním znění s českými titulky i ve verzi s českým dabingem. 

PS. A teď zahrajte Jaja Ding Dong... 

Sympatická pohodová komedie, která těží z parádního obsazení, výborné hudební stránky a příjemné atmosféry, která jakoby vypadla z libovolného ročníku samotné soutěže. Tohle prostě funguje, baví a ty dvě hodiny utečou jako voda. Pokud člověk alespoň trochu zná šílenosti, které Eurovize každoročně nabízí, je tahle pohodová komedie ideální volbou. 

Eurovize
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Komedie / Hudební / Romantický / Muzikál

USA, 2020, 122 min

Režie: David Dobkin
Scénář: Will Ferrell, Andrew Steele
Kamera: Danny Cohen
Hudba: Atli Örvarsson
Hrají: Rachel McAdams, Will Ferrell, Pierce Brosnan, Jamie Demetriou, Dan Stevens, Björn Hlynur Haraldsson, Natasia Demetriou, Demi Lovato, Ólafur Darri Ólafsson, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Guðmundur Þorvaldsson, Bobby Lockwood, Joi Johannsson, Elena Saurel, Nína Dögg Filippusdóttir, Lina Alminas, Arnmundur Björnsson, Julian Miller, Alfrun Rose, Elin Petersdóttir, Björn Stefánsson, Michael Hillberg, Graham Norton
Producenti: Jessica Elbaum, Will Ferrell, Chris Henchy
Scénografie: Paul Inglis
Kostýmy: Anna Biedrzycka-Sheppard

Na VOD od: 26.06.2020 Netflix

https://www.csfd.cz/film/811669-eurovize/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?