Přeskočit na hlavní obsah

Dylan Dog: Dead of Night [35%]



http://www.csfd.cz/film/234817-dylan-dog-dead-of-night/


Režie:

 Kevin Munroe

Hudba:

 Klaus Badelt


Komiksové filmy táhnou. Alespoň si to myslí Hollywoodská studia a přichází se solidním zástupem filmů podle kreslených hrdinů každý rok. A ať již jsou jejich kvality jakékoliv, většinou se okolo nich točí poměrně velká spousta peněz. Chvíli trvalo než se studia rozhodla zabřednout i do evropských komiksů a vyslat do distribuce nějakou odpověď na americké patrioty.  Tou první větší vlaštovkou se pokusil být italský komiks Dylan Dog, respektive jeho filmová adaptace. Jak to tedy s touhle nízkorozpočtovou adaptací s ex-Supermanem v hlavní roli dopadlo?


Dylan Dog je soukromým detektivem, který se živý sledováním nevěrných manželů a pořizováním důkazů proti nim. V minulosti však byl speciálním vyšetřovatelem zvoleným pro vyšetřování zločinů mezi nemrtvou částí obyvatelstva New Orleans. Je nucen navrátit se z důchodu, který si zvolil po smrti své přítelkyně, díky sérii vražd napříč různými rasami obyvatel, které souvisejí se zmizelým artefaktem, který může svému majiteli zajistit rozhodující prvek v případné válce, ke které se schyluje. Dylanův asistent, který se stane jednou z obětí se však navrací v podobě zombie a objevuje svět nemrtvých, který existuje souběžně s tím naším.



Z pohledu neznalého komiksové předlohy, může znít hlavní zápletka snímku jako koncentrát brakových záležitostí smíchaný jako pomyslný dort od pejska a kočičky. Přeci jen, pohybujeme se tu v béčkových vodách, ať se to již autoři snaží zamaskovat sebevíc. Přítomnost známějších tváří ( Ruth, Stormare, Diggs) tu totiž má jen sloužit jako prvek, odvádějící pozornost od faktu, že celý snímek od začátku až do konce je levnou variací na stokrát viděné. Nenapomáhá tomu ani fakt, že efekty a kompletní masky vypadají jako z dob Buffy, přemožitelky upírů.


Takovýchto filmů pochybných kvalit je tu ročně několik desítek, ovšem ne každý si hraje na sofistikovanou zábavu. Dylan Dog se totiž snaží tvářit jako typický badass nářez zaseknutý v devadesátých letech, ovšem oproti například nedávným Loosers nebo A-Teamu mu to nevěříte ani minutu. Co naplat, že jsou některé sekvence povedené a některé dialogy vyvolají šibalský úsměv na tváři, když jich je na celou hodinu a tři-čtvrtě opravdu málo. Nezachraňuje to ani hudba Klause Badelta, ani rádoby oldschoolové zpracování.


Dylan Dog tak končí jako vcelku nudná a nezajímavá směsice hororových prvků, komediálních podtónů a rádoby seriozní adaptace komiksu, která se prostě nepovedla. Ačkoliv se totiž tvůrci silně inspirovali v kinematografii devadesátých let, nepovedlo se jim to namíchat tak, abyste jim to alespoň částečně věřili. Bohužel, potenciál tam byl.

Dylan Dog, soukromý detektiv zaseknutý v devadesátých letech zatímco doba okolo něj se už pohnula trochu jinam. Neplatí to však jen o hlavním hrdinovi ale o celém snímku. V celku nudný mix komedie a hororu v komiksovém balení totiž míchá koktejl s prošlou lhůtou trvanlivosti, který je nestravitelný snad i pro zapřísáhlé příznivce předlohy. Známé tváře se tak snaží jen odvrátit pozornost od toho, že tohle se zkrátka nepovedlo. 

 Hodnocení
35%




Koktejl :
20 % Nuda
30 % Efekty jak z Buffy
25 % Hra zblbněte si svého diváka
25 % Promarněná šance

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous