Přeskočit na hlavní obsah

Ženy sobě | Bridesmaids [45%]


http://www.csfd.cz/film/280389-zeny-sobe/


Komedie
USA, 2011, 125 min

Režie:

 Paul Feig


Judd Apatow je považovaný posledních pár let za jednoho z nejpřednějších producentů hollywoodských komedií posledních let. Opravdový hit už ale pár let neměl a tak se pokusil trochu přiživit na úspěchu Pařby ve Vegas. Do kin se tak dostává snímek Ženy sobě, který si z nedávného hitu vypůjčuje poměrně mnoho. Tentokrát jsou ovšem u kormidla ženy a místo na rozlučku se svobodou, se podíváme na všechny akce se svatbou spojené. Vítejte ve světě družiček. 


Annie má krizi. Její život je v troskách. Jediným člověkem, který ji drží nad vodou je její kamarádka Lillian. Tu ovšem požádá její přítel o ruku. Spolu s jejími dalšími kamarádkami tak musí Annie uspořádat rozlučku se svobodou pro Lillian. Všechno ale nebude tak jednoduché pro hlavní hrdinku, neboť na její místo nejlepší kamarádky se tlačí Lillianina nová kamarádka Helen. Navíc se jí postupně hroutí nejen milostný život, ale i veškeré předsvatební akce které plánuje, končí fiaskem. Nejen díky tomu se tak dvě nejlepší kamarádky začínají odcizovat.



Jeden z komediálních hitů v kinech za letošní léto, se moc nesnaží skrýt notnou dávku inspirace v Pařbě ve Vegas. Bohužel , některé scény, stejně jako typy postav jsou převzaté až trestuhodně. Ať už co se týče formální stránky, nebo příběhové. To by ovšem nebyl ten největší problém, potud je snímek stále ještě fajn. Problémy totiž nastávají, když snímek nechrlí zrovna jednu z over the top scének a snaží se hrát na vážnější linku, což mu ale vůbec nejde. Celé to v praxi vypadá asi tak, že je zde pár vtipných scének, které vyplňuje těžce nezáživná vata. Tu naštěstí trochu zvedají seriáloví Chris O'Dowd a Jon Hamm.



Základní problém je tak kromě kopírovaní postupů těžká nezajímavost. Je to možná jen mnou, že jsem film nepochopil, nicméně těch pár v celku vtipných momentů mi na 125 minut nestačí. Další z problémů, které jsou tentokrát již čistě osobní, jsou zaprvé pro mě těžce nesympatická Maya Rudolph, zadruhé oblíbená hudební vložka na konci snímku. Ne že by mi to u některých snímků vadilo, tady ovšem mě to donutilo přemýšlet, co je špatně. Na závěr navíc diváci dostanou i přídavek, který má suplovat slideshow fotek z Pařby, ve formě home videa jedné z dam.



Za mě tedy tato dámská taškařice nefunguje. Neřekl bych, že to je tím, že jsem nekompatibilní se snímkem, spíše však faktem, že Ženy sobě jsou čistě jen dámská variace na něco, co tu už bylo, hrající na svéráznější notu. Kirsten Wiig coby hlavní smolařka je sice poměrně fajn ale ve zbytku filmu se utopí, stejně jako veškeré dobré nápady které mohl scénář skrývat. Prostě a jednoduše čistě průměrný, celkem nezajímavý snímek, který své ambice nenaplňuje ani z daleka.

Annie je smolařka, které se rozpadá život. Jediná její kamarádka Lillian navíc plánuje svatbu a vybrala si svoji nejlepší kamarádku, aby pro ni uspořádala večírek na rozloučenou. Ten místo aby kamarádky sblížil, prohloubí mezi nimi propast. Ženy sobě jsou vcelku nezajímavá běžná komedie, která sice nabízí humor hrubějšího a nechutnějšího rázu, ovšem rozpouští jej ve vodách nezajímavosti a přehnaných klišé. Snaha o napodobení formy Pařby ve Vegas pro ženské publikum je tu více než očividná, nicméně se těžce míjí účinkem. 

 Hodnocení
45%





Koktejl :
50 % Nuda
30 % Pařba ve Vegas
10 % Občasné světlé chvilky
10 % Momenty za hranicí vkusu

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?