Přeskočit na hlavní obsah

Dokonalý svědek s.r.o. | The Wedding Ringer [60%]

Komik Kevin Hart jede. Ze stand-up baviče se v posledních letech stává nová afro-americká filmařská kasovní jistota. Lidi baví, talent má a umí si vybírat přesně ty nenáročné materiály, které jsou předurčené ke kasovním úspěchům. The Wedding Ringer na tom není jinak. Rodinných oddychových komedií tu bylo již spousta a těch s tématikou svatby také není zrovna málo, nicméně i přesto si právě tato nová komedie, které domácí kinopremiéra byla začátkem roku zrušená, své diváky rozhodně najde. Jen nečekejte zázraky. 


Doug (Josh Gad) je úspěšný podnikatel, který má vše co by si jen mohl mladý člověk jako on přát. Po otci zdědil vysoké bohatství ve formě úspěšné firmy, v osobním životě má pak krásnou partnerku Gretchen (Kaley Cuoco-Sweeting), se kterou se hodlá co nejdříve oženit. Jenže právě v tom je problém. Díky svému problematickému dětství a pozdějšímu zaměření na práci totiž Doug neměl nikdy moc čas na přátele a tak nemá koho by si pozval na svatbu a co je ještě horší, nemá nikoho, kdo by mu šel za svědka. Když už se zdá situace nadmíru ztracená, přichází řešení ve formě služeb Jimmyho (Kevin Hart), který poskytuje svoje služby právě lidem s podobnými problémy, kterým nabízí falešné přátele pro potřeby svatebního obřadu. Jediná vada na kráse je fakt, že podvod podobných rozměrů se ještě nikdy nikomu nepovedl a tato svatba se tak zapíše do historie... 

Ono ve své podstatě jde o to, co od filmu čekáte. Pokud od snímku Dokonalý svědek s.r.o. čekáte pohodovou zábavu, kterou zaplácnete něco přes hodinu a půl, nebudete u ní muset přemýšlet a také se trochu pobavíte, pak není moc nad čím přemýšlet. Tato letní komedie totiž nabízí přesně to po čem bažíte a nic navíc. Tedy ve své podstatě naplňuje onen prostor pro jednotvarou jednohubku, která obsahuje zhruba všechno to, co by měla, do toho nabízí relativně zábavnou ústřední dvojici, krásnou herečku v hlavní ženské roli a nějaké to morální ponaučení na pozadí využívání snad všech možných stereotypů a omílání těch samých vtipů, které omílalo už tolik komedií před ní, a tolik komedií v budoucnu bude omílat. 

Na druhé straně ani Kevin Hart nezachrání tento produkt od jasné cesty do hlubin komediálního průměru, který nenadchne ale na druhé straně ani neurazí. Audiovizuálně se jedná o standart po všech stránkách a tak není podivu, že je více než pravděpodobné, že vám tahle komedie bude nakonec po pár dnech splývat se všemi ostatní komediemi podobného ražení. Ostatně, podle výsledku je jasné, že tvůrci o moc větší ambice než poskytnout další nenáročnou pohodu neměli. 

Dokonalý svědek s.r.o. je pohodová komedie, která svými kvalitami nikoho neoslní ale na druhou stranu není tak nudná nebo do extrému zahnaná aby vadila. Sympatické obsazení, pár dobrých nápadů a celkově rychle odvyprávěna hodinka a třičtvrtě uteče bez nejmenších problémů a zanechá příjemný pocit. Pokud vás tak již nebaví koukat pořád dokola na Nesvatbovi či jiné úspěšné komedie s podobnou tématikou, tahle letošní komedie může být vítanou změnou. Jen nečekejte zázraky.  


Nenáročná letní jednohubková záležitost s tématikou svatby s Kevinem Hartem v roli stereotypního černošského komika. Čekáte-li více, hledejte jinde. 
 
 Koktejl: 
40% Stereotypy
20% Svatba
20% Kevin Hart
20% Nesvatbovi

Dokonalý svědek s.r.o.
(The Wedding Ringer, Dokonalý svedok s.r.o.)
Komedie
USA, 2015, 101 min

Režie: Jeremy Garelick
Scénář: Jay Lavender, Jeremy Garelick
Kamera: Bradford Lipson
Hudba: Christopher Lennertz
Hrají: Kevin Hart, Josh Gad, Kaley Cuoco-Sweeting, Alan Ritchson, Mimi Rogers, Tristin Mays, Ashley Jones, Natalina Maggio, Ken Howard, Affion Crockett, Ignacio Serricchio, Tom Fitzpatrick, Johnny Baca, Jayda Berkmen, Nikki Leigh, Ashley McCarthy, Aaron Takahashi, Patrick Carlyle, Mimi Gianopulos, Olivia Thirlby

Slovensko V kinech od: 15.01.2015 ITAFilm
USA V kinech od: 16.01.2015 Miramax

http://www.csfd.cz/film/356220-wedding-ringer-the/
http://www.imdb.com/title/tt0884732/








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?