Přeskočit na hlavní obsah

Pan Dokonalý | Mr. Right [60%]


Ty největší filmové trháky za posledních několik měsíců nedopadly úplně podle očekávání, mnoho z nich pak přímo zklamalo. Na co tedy vyrazit do kina, když jsou ty největší blockbustery ztráta času? Jistou variantu pro vás se snaží od čtvrtka v kinech nabídnout snímek Pan Dokonalý. Netradiční komediální romance s notnou dávkou černého humoru a akce vstupuje do českých kin a v jejich nabídce se tak zase po nějaké době objevuje letní oddychovka, u které diváci mohou vypnout. 
Francis (Sam Rockwell) patřil kdysi ke špičkovým nájemným zabijákům a svým umem dokázal zastínit celosvětovou špionážní elitu. Vypracoval si ovšem morální kodex, díky kterému s tím vším částečně seknul a vydal se na jinou cestu. Zatímco dříve zabíjel cíle, za které dostal zaplaceno, nyní zabíjí ty, kdo mu za takovou práci zaplatí. Protože vražda je špatná. A zatímco mu jsou na stopě lidé z agentury pro kterou dříve pracoval, seznamuje se Francis s Marthou (Anna Kendrick) a dávají se dohromady. Martha ovšem o Francisově minulosti nic neví a i když jí řekne pravdu, myslí si, že žertuje. Francis ovšem nežertuje...

Pan Dokonalý je zvláštní snímek. Jeho scénář má na starosti podivín jménem Max Landis, což by mělo už dát dopředu obeznámeným neblahé tušení. Faktem ovšem je, že i přes občasnou podivnost, nevyrovnanost a proměnlivost celého filmu, nemůžu ve výsledku říci, že bych si film neužil. I když totiž film působí jako několik snímků spojených dohromady a okořeněných notnou dávkou divnosti, lacinosti a křečovité kýčovitosti, výsledek působí spíše jako originální komediální jednohubka s překvapivě zajímavým obsazením (na projekt podobného druhu), spíše než cokoliv jiného. I když se totiž v jádru jedná o komedii, akce je fajn a romantická linka taktéž funguje na nějaké laciné a přímočaré úrovni. Jistě, je to potřeba brát s nadsázkou a humorem, ale i tak.

Sam Rockwell je navíc sympaťák, kterému podobné role jednoduše sednou, zatímco mu po krku jde veterán Tim Roth. Anna Kendrick sice nepatří k tomu nejlepšímu, co film nabídne, své obecenstvo si ovšem čekám její herecký projev přesto najde. Pan Dokonalý je ovšem především o postavách a ty jsou dostatečně zajímavé na to, aby vaši pozornost u tohoto až téměř videofilmu udrželi na onu necelou hodinu a půl.

A to je vlastně i ono shrnutí, co vlastně od filmu čekat. Pan Dokonalý je poměrně fajn letní jednohubka v podobě filmu zavánějícím videopůjčovnou devadesátek. Laciné, přímočaré a místy křečovitě kýčovité, přesto zábavné, pohodové a se sympatickými momenty. Pokud od téhle produkce nečekáte zázraky, nicméně spíše film u kterého vypnout a schovat se na hodinu a půl před letními pařáky, pak je právě tenhle film tou ideální volbou.       

Pan Dokonalý je podivný film, nicméně jako letní jednohubka vlastně proč ne. Max Landis napsal sice opět křečovitý a kýčovitý film až hrůza, nicméně díky sympatickému obsazení a několika příjemným momentům to vlastně ani tak nevadí. Pan Dokonalý je zkrátka zajímavým mixem komedie, romance a slušné akce v tak trochu videobéčkovém balení, které v záplavě průserů poslední doby působí poměrně osvěžujícím dojmem. Takže ve výsledku proč ne. . 

25% Komedie
25% Akce
50% Netradiční romance

Pan Dokonalý
(Mr. Right, Pán Dokonalý)
Akční / Komedie / Romantický
USA, 2015, 95 min

Režie: Paco Cabezas
Scénář: Max Landis
Kamera: Daniel Aranyó
Hudba: Aaron Zigman
Hrají: Anna Kendrick, Anson Mount, Sam Rockwell, Tim Roth, RZA, Elena Sanchez, James Ransone, Michael Eklund, Luis Da Silva Jr., Christopher Matthew Cook, Sue Rock, Wendy McColm, Katie Nehra, Christopher Heskey, Bradley Gallo
Producenti: Bradley Gallo, Michael A. Helfant, Rick Jacobs, Lawrence Mattis
Střih: Tom Wilson
Kostýmy: Jillian Ann Kreiner

Nevhodný mládeži do 12 let
Česko V kinech od: 14.07.2016 Bohemia MP
Slovensko V kinech od: 28.07.2016 Continental
USA V kinech od: 08.04.2016 Focus World

http://www.csfd.cz/film/396468-pan-dokonaly/
http://www.imdb.com/title/tt2091935/



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?