Přeskočit na hlavní obsah

Mládeži nepřístupno | Movie 43 [10%]

Žijeme ve světě, kde se Česká republika plete za Čečensko, hlavní kulturní událostí v tuzemsku jsou excesy rádoby celebrit a v kinech se z tuzemské produkce objevuje jen několik snímků ročně, aspirujících někam výše než jen zaplnit potřeby masy stále stejnou nabídkou hereckého ansámblu hrajícího na téma "typická česká komedie." Komerční úspěch nedávných Babovřesek tuhle situaci jen a jen potvrzuje (zdravím pana trošku na plac natáčení pokračování této perly). Žijeme ale také ve světě, kde se zločiny proti dobrému vkusu dějí i za oceánem. Příval fekálních komedií hned několikrát do roka v poslední době obstarával Adam Sandler se svojí partou, nicméně hned několik známých tváří se rozhodlo, zkusit si spíchnout také podobnou taškařici. A tak vznikl snímek Mládeži nepřístupno neboli to nejhorší, co může váš zdravý rozum potkat.

Příběh snímku sleduje trojici kluků, kteří v rámci aprílových vtípků skončí u počítače, kde hledají nejvíce zakázaný snímek všech dob, Movie 43. Snímek po kteréhož zhlédnutí jeho divákům exploduje hlava, genitálie a podobné lahůdky. Smyšlený film dvou z nich, kteří se snažili napálit mladšího bratra však nabírá tvar, skrze hlubiny internetu, do kterých se hledáním po tom nejnebezpečnějším filmu hlavní hrdinové dostávají. Skrze hackování objevují krátké klipy které v konečném důsledku vedou k spuštění nevratného procesu, který zničí celou zemi. Zní to šíleně? V distribuci je i druhá verze, kde se tohle vše děje skrze  šíleného scénáristy, který se snaží dát dohromady scénář pro svůj další film. 

Pořád vám nepřijde jako synopse jako dostatečně silný důvod proto, se tomuhle zázraku moderní kinematografie vyhnout? Chápu, z obsazení by se mohlo zdát, že podobná sorta herců by se neupsala jen tak něčemu, nicméně by se slušelo také zmínit, že snímek trvalo protlačit do produkce hned několik let a řada herců se snažila své zbrkle podepsané kontrakty zrušit. Někteří si totiž uvědomili až příliš pozdě to, k jaké srágoře se to vlastně upsali. Zabíhat tu do detailů sice nebudu ale dodám jeden z prvků filmu, na které se snažím zapomenout bez pomoci lékaře. Tím je první skeč ve kterém se objeví držitelka Oscara Kate Winslet a držitel Emmy Hugh Jackman, kterak večeří na prvním rande. Celá několikaminutová scénka se točí kolem toho, že Dave kterého hraje druhý jmenovaný, má na krku koule. Ano, přesně tak, to je celý fór. Přijde vám to jako málo absurdní? Nebojte, u tohoto snímku je toto jen rozcvička na to, jak hodlají tvůrci váš nechápavý výraz během hodinu a půl druhého utrpení procvičit. Herci ze sebe totiž dělají naprosté šašky (kretén by bylo možná vhodnější, nicméně nebudu se snižovat na tuto úroveň) a divák jen tápe. Tápe nad tím, kdo něco takovéhoto mohl s čistým svědomím vypustit do koloběhu a ještě za to chtít peníze. 
"Terrence Howard a jeho motivační řeč je jedinou alespoň trochu vtipnou scénou v celém filmu. Máte ji v traileru, neztrácejte čas celým filmem." 
Kdyby totiž hloupost nadnášela, bude Mládeži nepřístupno prvním snímkem, který pokoří hranici atmosféry přirozenou cestou. Nejen slovo komedie ale i slovo film jsou v případě této herecké sleziny totiž naprostou urážkou. Terrence Howard a jeho motivační řeč je jedinou alespoň trochu vtipnou scénou v celém filmu. Máte ji v traileru, neztrácejte čas celým filmem. Jediné co totiž dostanete je několik prachmizerných skečů, kterým se nesmějí ani tvůrci série Scary Movie, navíc zabalených do šíleně odfláknuté vizuální podoby, která si kupříkladu při retuši obličeje Emmy Stone musí jednoduše dělat z diváků srandu, jinak to nedokáži pochopit. 

Obávám se ovšem, že tady se píší dějiny. Jsou zde hloupé filmy, jsou zde mizerné filmy a jsou zde amatérské filmy. Většina z nich je buďto snesitelná do určité míry, nebo tak špatná, až je vlastně dobrá. Mládeži nepřístupno není ani jedno z toho. Je to prostě jen šíleně špatný film, po jehož shlédnutí bych snad snesl i raději zméněný Troškův opus magnum, než další skeč z této sbírky lidské marnosti. Pokud totiž někdo chce založit diskuzi na téma proč jsou americké komedie špatné, právě se mu dostal jeden z nejzásadnějších snímků historie, které toto tvrzení doloží. Pokud tedy máte dostatek zdravého rozumu, zvolte na následující hodinu a půl jiný film, nebo zábavu. Tady jde o zdraví. Ono i házení míčkem o stěnu je zábavnější, rafinovanější a levnější, než nechat se dobrovolně mučit skrze tak špatný film, že se jeho špatnosti nedá ani smát.   



Představte si snímek, který shrnuje všechno špatné, co se na poli americké komedie a parodie za poslední dvě desítky let udělo. Dále si k tomu představte zástup známých tváří, který by vystačil sám hned na podobné dvě desítky filmů. Máte? Tak popusťte uzdu fantazii ještě o něco více, na tohle vám totiž nebude stačit představivost. Mládeži nepřístupno je totiž něčím, co dokáže za pouhou hodinu a půl čistého času fyzicky poškodit váš obličej od neustálého zvedání obočí z údivu a psychicky poničit vaše vědomí už jen z principu toho, co se na plátně odehrává. Pokud se zrovna tedy cítíte na menší lobotomii před nastoupením do trvalého pobytu pod křídlem páně Chocholouška, přeji příjemnou zábavu. Ostatním doporučuji se této šílenosti velkým obloukem vyhnout. Pokud se pohne vaším směrem, utíkejte.  

Debilita
Absurdita
Celebrity
Fekálnosti
Absence Humoru
Film-Nefilm
Postup:
Promíchat bez ledu v půllitru a exnout. 
Případně vyhodit oknem a už se k tomu v životě 
nevracet.   


Mládeži nepřístupno
( Movie 43, Mládeži neprístupné )
Komedie, USA, 2013, 98 min

Režie: Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, James Gunn, Bob Odenkirk, Brett Ratner, Rusty Cundieff
Scénář: Steve Baker, Will Carlough, Patrik Forsberg, Matt Portenoy, Greg Pritikin, Rocky Russo, Jeremy Sosenko
Kamera: William Rexer, Tim Suhrstedt
Hrají: Emma Stone, Chloë Grace Moretz, Kristen Bell, Naomi Watts, Gerard Butler, Josh Duhamel, Kate Winslet, Anna Faris, Hugh Jackman, Kieran Culkin, Justin Long, Elizabeth Banks, Christopher Mintz-Plasse, Richard Gere, Jimmy Bennett, Liev Schreiber, Uma Thurman, Seann William Scott, Leslie Bibb, Kate Bosworth, Patrick Warburton, Johnny Knoxville, Tony Shalhoub, Chris Pratt, Aasif Mandvi, Jack McBrayer, Jason Sudeikis, Bobby Cannavale, Johnny Yong Bosch, Martin Klebba, John Hodgman, Jeremy Allen White, Beth Littleford, Rocky Russo, Justin Wheelon, Julie Ann Emery, Halle Berry, Terrence Howard, Matt Walsh, J.B. Smoove, Zen Gesner, Will Sasso, Anna Madigan


Nevhodný mládeži do 15 let
V kinech ČR od: 24.01.2013 H.C.E.
V kinech SR od: 24.01.2013 Forum Film SK

http://www.csfd.cz/film/275267-mladezi-nepristupno/
http://www.imdb.com/title/tt1333125/


Komentáře

  1. Kdo má rád South park nebo Scott pilgrim tak je to přesně jeho šálek. Jeden z mých nej filmů

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?