Přeskočit na hlavní obsah

No One Lives [50%]

Luke Evans se snaží. Za poslední tři roky se objevil a objeví hned v několika snímcích. Před nějakou dobou byl navíc obsazen do remaku kultovní komiksové adaptace Vrána. Ještě než se tak však stane a ještě než se objeví na vánoce v pokračování Hobita, střihnul si mimo vysokooktanového Rychle a zběsile 6 také roli v béčkovém thrilleru, jenž se mu bude při natáčení maskovaného mstitele hodit. Jak dopadla krvavá pomsta v jeho podání? 

Řidič luxusního sedanu projíždí krajinou, stěhuje se z jednoho státu do druhého. Na své cestě zastaví v malém městečku, kde se vydá se svojí spolujezdkyní na večeři. Při ní však narazí na skupinu zlodějů, kterým nevyšla poslední práce a tak jsou nervy v plném proudu. Jeden z nich si vyhlídne večeřící pár turistů a pomocí únosu se z nich pokusí dostat peníze. To ovšem nejde podle plánu a řidičova spolujezdkyně umírá přivázaná ke křeslu rukou jednoho z únosců. Co ale ještě v té době zbytek zlodějů netuší je fakt, že řidič není jen obyčejným turistou ale dlouhá léta hledaným psychopatickým sériovým vrahem. A tím, že mu zabili přítelkyni si pro sebe podepsali trest smarti. Hra kočky s myší začíná...

Ale jo. Filmů kde psychopat je za to menší zlo a divák s ním i přes jeho brutalitu částečně soucítí, zase tolik není. A od té doby, co seriálový Dexter tak trochu vyměkl, není na škodu si zase projednou užít v hlavní roli totálního psychopata který spíše než na emoce přemýšlí nad tím, jak rozporcovat člověka do pěti minut. Evans se jednoduše snaží a i tady mu to nelze mít za zlé. Člověk, který v předešlých snímcích prošel převážně jako Orlando Bloom z tuzexu jen dokazuje, že to s filmovou kariérou myslí vážně. A i když jeho fyzická stránka je spíše vhodná pro nějakého naškrobeného panáka, je právě tenhle jeho aspekt tím, kvůli čemu mu posedlý magor poměrně prochází. 

To ostatní kolem něj je ovšem čistokrevná béčková záležitost, která mísí rutinní thrillerovou práci s poměrně solidní vyvražďovačkou, kde se pro krev rozhodně nejde daleko. V rámci béčkových limitů pak i trochu ujetější a lacinější způsoby jak někomu  rozplácnout šedou kůru mozkovou na kachličky v koupeně prochází. Herecky, stejně jako zpracováním a režií snímek nevybočuje jakýmkoliv způsobem z žánrem a kvalitou snímku vymezené škatulky. 

No One Lives je solidní béčko, které nenabízí nic tak extra zvláštního, abyste mu věnovali necelou hodinu a půl vašeho času. Když už ale na to dojde, nezpůsobí žádné trvalé následky a totální psychopat v podobě hlavního hrdiny jednoduše stojí za to. Pokud tak hledáte nějakou výplň na nedělní odpoledne není film  úplně špatnou volbou. Pokud hledáte něco víc, zvolte něco jiného.  


Příjemné oddychové krvavé béčko. Nenadchne ani neurazí. No One Lives nabízí přesně to, co se od takovéhoto filmu sluší a patří. Nehraje se na nic víc a v tom co předvádí v rámci možností funguje bez problému. Antihrdina hlavním hrdinou tu zase tak často nebývá, Evans svoji roli emocionálně narušeného psychopata zvládá bez problému a pár krvavých lahůdek vyloženě potěší. Pokud potřebujete u něčeho vypnout, nebo vás jen baví béčková produkce, v případě No One Lives nemůžete sáhnout vedle.  
 Koktejl:
20% Únos
20% Krev
40% Psychopat
20% B produkce se svými klady i zápory

No One Lives

Horor / Thriller
USA, 2012, 88 min

Režie: Rjúhei Kitamura
Kamera: Daniel Pearl
Hrají: Luke Evans, Adelaide Clemens, Derek Magyar, America Olivo, Lee Tergesen, Lindsey Shaw, Laura Ramsey, Gary Grubbs, Lenore Banks, Garrett Hines, Andrea Frankle, Dane Rhodes

http://www.csfd.cz/film/300084-no-one-lives/
http://www.imdb.com/title/tt1763264




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?