Přeskočit na hlavní obsah

+1 [35%]

Jsou filmy, které vás zaujmou již pouhou myšlenkou. Stačí si přečíst pár řádků o příběhu a zvědavost vám donutí dát snímku šanci, byť se jedná třeba o nezávislé drama z prostředí studentských pařeb. Člověk si i může říci, že po všech těch komediích je to i příjemná změna. A přesně to je i případ snímku +1, který se snaží oživit jinak už dnes poměrně běžné prostředí pařeb v americe poměrně zajímavým sci fi twistem. Problém ovšem je, že ač už to z upoutávek vypadá sebezajímavěji, tohle tak uplně nefunguje. 

Dave a Teddy vyráží na pařbu ke svému příteli Angadovi na tu největší letní pařbu. Pro Teddyho je akce možností jak zasunout a Dave doufá, že tam bude jeho přítelkyně Jill. Díky nedorozumění na tréninku totiž Jill došla trpělivost a rozešla se s ním. Dave má tak poslední možnost jak se s ní usmířit dříve, než bude pozdě. Plány všech ale zhatí nečekaný přírodní úkaz. Po nárazu meteoritu se totiž vynoří na párty anomálie, který vytvoří identickou kopii všech zúčastněných. A ne všichni na tento úkaz zareagují pozitivně. 

Plus jednička je na papíře poměrně zajímavým projektem, který vypadá poměrně zajímavě. Ano, párty náctiletých tu sice už několikrát byly, nicméně onen mix science fiction elementů do toho přidává zajímavou zápletku. Alespoň na papíře tedy. Realita je totiž jiná. Samozřejmě, polonahé či úplně nahé dívčiny tu jsou, náctiletí pochybného vzezření také, alkohol teče proudem ale nic moc originálního nečekejte. Ba co víc, onen "thrillerový" problém s dvojníky není ani zdaleka tak zajímavý, jak by se na první problém mohlo zdát. 

Je to totiž chyba scénáře. Ať už se totiž snaží být sebevíc chytrý, zejména na konci je příliš vidět to, že se celý koncept tvůrcům rozsypal přímo pod rukama. Snímek postrádá logiku, invenci a nálož stereotypů a prkenných tváří ve filmu je skoro až nesnesitelná. Problém je ovšem to, že čím víc začíná být snímek sám o sobě blbý, tím víc se snaží tvářit drsně, dospěle a vážně. A nic jiného to nezachraňuje. Prožívat tu samou mizérii několikrát není uplně to nejlepší. Hudebně navíc celkem o ničem, morálně trochu nahnuté a ve výsledku tak vlastně jediné nad čím přemýšlíte, je to, co se vám snímek vlastně snažil sdělit. to je u snímku, který si hraje na něco víc než jen další pařbovým snímkem hodně zlá vizitka.    

Plus jedna není ničím jiným než jen promarněnou šancí. Docela zajímavý koncept, který tvůrci propálili celkem neschopným hereckým obsazením a naprosto dementním vrstvením příběhu. Spousta věcí není vysvětlena a v momentě kdy příběh skončí je dost možné, že vám zůstane na obličeji jen nechápavý výraz, při kterém budete přemýšlet, zda tohle někdo opravdu myslí vážně. 

PS: Když si k závěrečným dvou sekvencím pustíte prvně motiv z Mortal Kombat a poté Let The Good Times Roll, budete mít alespoň slušný závěr, narozdíl od toho, co vám naservírovali tvůrci. 

Plus jedna, mínus jedna... Klasická studentská pařba jak z MTV v nezávislém podání se sci fi prvky? Na papíře to možná zní zajímavě, realita je ovšem jiná. Nudná, hloupá a nevyrovnaná  hodinka a půl, která se snaží být vážná, ale její nedomyšlený scénář jí podráží nohy na každém rohu. Mizerné obsazení a neuspokojivý závěr jen podtrhují zklamání, které plus jedna je. 

 Koktejl:
25% Stereotyp
50% Debilita
25% Promarněná šance 


Plus One
(+1)
Thriller / Drama
USA, 2013, 96 min

Režie: Dennis Iliadis
Scénář: Dennis Iliadis, Bill Gullo
Kamera: Mihai Malaimare Jr.
Hudba: Nathan Larson
Hrají: Ashley Hinshaw, Rhys Wakefield, Rhoda Griffis, Lilly Roberson, April Billingsley, Marla Malcolm, Chrissy Chambers, Hannah Kasulka

http://www.csfd.cz/film/320144-plus-one/
http://www.imdb.com/title/tt2395385/


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?