Přeskočit na hlavní obsah

Kamarád taky rád | Friends with Benefits [75%]


http://www.csfd.cz/film/280240-kamarad-taky-rad/



V kinech ČR od:29.09.2011 Falcon
V kinech SR od:29.09.2011 ITAFilm




  • USA 

    Friends with Benefits

  • SK název 

    Ide len o sex

Komedie / Romantický
USA, 2011, 109 min

Režie:

 Will Gluck



Romantické komedie jsou asi tak vzácným materiálem ve filmové sezoně, jako je kyslík ve složení vzduchu. Rok co rok producenti tlačí do produkce nespočet filmů s tématikou lásky a mezilidských vztahů. Letošní rok samozřejmě nebyl výjimkou, nicméně během krátké doby se tu objevily dva filmy, které sází v podstatě na tu stejnou zápletku jen s minoritními rozdíly. Na tu stejnou notu, na kterou z počátku roku útočili Natalie Portman  a Ashton Kutcher ve snímku Hlavně nezávazně, se snaží hrát také snímek Kamarád taky rád. Má co nabídnout nebo je to jen další naprosto běžná výplňovka, která se snaží získat diváky hlavně díky žánrovému zaměření, spíše než svými kvalitami?

Jamie je vcelku úspěšná náborářka pracující v New Yorku. Jejím dalším klientem je návrhář designu Dylan, který se díky pracovní nabídce stěhuje z Los Angels. Jelikož nikoho jiného v městě nezná, tráví většinu svého volného času s Jamie. Když se poznají o něco blíže, rozhodnou se vyřešit své problémy se vztahy a nedostatkem sexu po svém. Rozhodnou se svůj přátelský vztah povýšit na novou úroveň tím, že spolu budou jen spát. Žádné emoce, žádné závazky, jen sex. Problém ovšem je, že nic nemůže vydržet věčně a oni dva si to začínají uvědomovat...


Hlavní výhodou filmu je fakt, že si ani na moment nesnaží hrát na něco víc než je. Tedy další ze zástupu romantických komedií. Z čehož si ale zároveň v průběhu na jisté úrovni i několikrát udělá srandu. A to je právě to. Nemáte totiž potřebu si každých pět minut vyškrábat oči nebo vymlátit mozek hlavy nad stupiditou snímku. Oba herci totiž působí ve svých rolích natolik sympaticky a zajímavě, že fakt, že se jedná o romanťárnu prostě v první řadě nevnímáte. Ano je to značně naivní a na konci se to po vzoru žánrových kliček jednoduše zvrtne zpět ke stereotypu, ale na druhou stranu proč ne.


Když vám k tomu pak čas od času prohodí trefnou hlášku Woody Harrelson coby teplý sporťák, máte vyhráno. Díky uvolněnosti romantických scén v průběhu filmu navíc tvůrci doslova křešou nápady tam, kde konkurence vrcholí. A už jen za to jim patří plus. Musím totiž jednoznačně uznat, že jsem se oddychově bavil od začátku do konce, lehce přehlížeje moralizující prvky, které jsou již dnes bohužel marketingová nutnost.


Kamarád taky rád není samozřejmě film pro každého. Ať se snaží jak chce, pořád je to jen další vztahová komedie se všemi klady i zápory. Sice s množstvím nápadu ale to je vše. Když už ale nemáte jinou možnost nebo si jen chcete dopřát trochu romantiky, proč nedat snímku šanci. Rozhodně je to jeden z nejpříjemnějších filmů s obdobnou tématikou za poslední dobu a navíc se vám nebude snažit svou debilitou udělat z mozku dušenou mrkev.

Justin Timberlake a Mila Kunis mají problémy se vztahy. Rozhodnou se je řešit po svém. Nic ale netrvá věčně. Will Gluck zaválel a přinesl něco, co na jednu stranu je naprosto stejné jako žánrová konkurence, a přitom baví, je svěží a ani na moment nenudí. Hlavní představitelé si role očividně užívají a diváci s nimi. Ukázka že i bez lobotomizovaných umělých dialogů to také jde. Škoda snad jen toho nutného kličkování na konci. A Woody Harrelson válí! 
    

Hodnocení
75%






Koktejl :
50 % Herci
30 % Romantika
20 % Zábavný nadhled

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous