Přeskočit na hlavní obsah

V cizí kůži | The Change-up [45%]



http://www.csfd.cz/film/277786-change-up-the/


Komedie
USA, 2011, 118 min

Režie:

 David Dobkin


Komedie s tématikou záměny nejsou zrovna něčím originálním. Však stačí si vzpomenout na snímky jako Mezi námi děvčaty, Žába k zulíbání nebo Já jsem ty a ty jsi já. Očividně jich ale nebylo dost, neboť letos přichází komedie V cizí kůži. Nejspíše někomu přišlo, že téma nebylo dostatečně probráno, nebo že se případně přiživí na oblíbenosti zmíněných snímků. Tak jako tak, tentokrát si těla mění Ryan Reynolds a Jason Bateman pod dohledem režiséra celkem slušné komedie Nesvatbovi Davida Dobkina. 


Mitch a Dave jsou nerozluční kamarádi již od základní školy. Jejich životy se však od té doby vydaly každý jiným směrem. Jeden z nich je uznávaný právník, kterého čeká brzo povýšení, a má šťastnou rodinu. Druhý je naopak ne moc úspěšný herec a playboy, který jde životem bez vyššího cíle. Při jednom z jejich večerních flámů oba vysloví přání života toho druhého. Problém je, že toto přání pronesli, zatímco močili do fontány, která zdá se má zvláštní schopnosti. Pro oba je pak celkem slušným překvapením, když se druhý den ráno oba probudí v těle toho druhého. Aby toho nebylo málo, fontána zmizela neznámo kam a oba tak musí žít život toho druhého. Na druhou stranu je to pro ně vhodná ukázka toho, jaké by to bylo, kdyby se jejich sny do detailu splnily.



Jít do filmu, kterého zápletka tu už několikrát byla s sebou přináší jednu zásadní vadu, která snímku většinou moc nepomůže. A to sice fakt, že každý bude hlavně srovnávat tyto dějově téměř shodné filmy. Jednoduše se pak může stát, že ačkoliv revidujete něco, skončíte jako průměrná kopie která jakoby propadla přes kopírák. A to se přesně tady, bohužel, stalo. V cizí kůži ačkoliv nabízí zatím celkem neokoukané tváře, nenabízí nic moc navíc, co by mělo diváka motivovat pro to, aby dal snímku šanci. Snad možná jen neskutečně sympatická Olivia Wilde.



O co víc, nabízí právě tu směsku nechutného humoru, hnaného za úroveň dobrého vkusu, podpořenou opakováním nevtipných scén za účelem učinění průměrné věci vtipnou. Bez většího účinku. Jednoduše se tak stane, že vám může některý z vtipů několikrát variovaný v průběhu filmu přerůst přes hlavu, a bude opravdu obtížné pro vás přesvědčit se k tomu, abyste snímek dokoukali. Ono totiž V cizí kůži lavíruje celou dobu někde na pomezí vtipnosti a trapnosti. To se odráží i u hlavní dvojice, kde Jason Bateman je opět už posté zase jen ten typický Jason Bateman, tedy v podstatě ta stejná postava pořád dokola. Pravděpodobně se tu opakuje syndrom Michaela Cery. Oproti tomu Ryan Reynolds naplno využívá svého charismatu a předvádí se v celkem sympatické roli.



V cizí kůži tak končí přesně tam, kde se čekalo. Jako jen bezduchý a těžce průměrný opis již několikrát viděného, který se snaží sázet hlavně na sympatické tváře a přitom potěšit koho půjde. Problém je, že ačkoliv část osazenstva svoji roli plní slušně, zbytek končí právě s nimi. Škoda, potenciál zrevidovat látku daleko zábavnějším způsobem tu byl.

Ryan Reynolds a Jason Bateman v Mezi námi chlapci? Ani náhodou. Z filmu je cítit snaha vyrovnat se komediím se stejnou zápletkou, avšak chybí jakýkoliv důvod, proč to vlastně sledovat. Maximálně nesmírně sexy Olivia Wilde a sympatický Ryan. Nic jiného z The Change-up nevytáhnete. Čistý průměr jen dokládá koktejl místy až opravdu nechutného humoru a opakující se motivy neustále dokola. Těch pozitivních momentů je tu až přehnaně málo.
Hodnocení
45%




Koktejl :
50 % Průměr a nuda
20 % Potenciál který zůstává nevyužit
20 % Olivia Wilde a Ryan Reynolds jako pozitivum
10 % Všichni ostatní jako negativum 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?