Přeskočit na hlavní obsah

Apokalypsa v Hollywoodu | This Is the End [75%]

Každý člověk si někdy zajde zapařit. Slavné osobností nejsou vyjímkou. Co když se ale jedna taková pařba zvrtne v soudný den? To dokáže člověka vytočit. Seth Rogen a Evan Goldberg přichází s další komedií, se kterou si chtějí napravit reputací po loňském nezdaru zvaném Sousedská hlídka. A popravdě, v celku se jim to daří. Apokalypsa v Hollywoodu je totiž něco, co jen tak v kinech neuvidíte. 

Jay Baruchel si se svým kamarádem Sethem Rogenem už moc nerozumí. Poté, co se Seth natrvalo přesunul do Los Angeles, už se s Jayem tolik nevídají, navíc se začal kamrádit s místní hereckou společností, především s Jamesem Francem. Když se Jay po roce zastaví na návštěvu, je proto trochu podrážděný, když jej Seth zavede na kolaudaci nového bytu Franca. To však ještě ani jeden z nich netuší, že společné neshody budou jedním z těch nejmenších problémů, kterým budou muset čelit. O několik desítek minut později totiž přímo za zdmi domu vypukne apokalypsa... 

Apokalypsa v Hollywoodu je přesně jedním z těch snímků, u který je potřeba při vchodu do kina vypnout mozek a jednoduše se bavit. Tedy za předpokladu, že se budete ochotni naladit se na naprosto uhozený a do absurdních rovin zahnaný humor, kterým tahleta parta operuje. Je zde sice částečně využíváno takových těch stereotypních berliček zahrnujících i humor s tělními tekutinami, avšak Rogen s Goldbergem dopují dostatek dalšího místy sebeparodizujícího humoru, který i pro odpůrce tradičního amerického humoru nabízí dostatek vztyčných míst u kterých se dokáží bavit.

Největším pozitivem snímku je totiž fakt, že tohole je prostě uhozená hovadina, řekněme si to narovinu. Nikdo se tu nesnaží tvářit tak, že by to měl být nějakým způsobem vážný film, čemuž odpovídá i ne příliš vydařené zpracování. Apokalypsa v Hollywoodu je prostě parta komediálních hvězd, která se rozhodla během necelé hodiny a tři čtvrtě jednoduše vyblbnout, to celé rámcují jedním absurdním příběhem o konci světa a to je lastně celé. Pokud vám vidina toho, že každý z herců, kteří se zde objeví, hraje všeobecný stereotyp role které ve filmech hrají a tyto stereotypy pak vzájemně konfrontují mezi sebou, tak doporučuji raději ruce pryč.        

Pokud vám však komedie těchto tvůrců něco říkají a bavili jste se u komedií jako Travička zelená nebo Superbad, tak směle do toho. Chtělo by se totiž říct, že ujetější zhovadilost, ve které se objeví tolik hvězd naráz tu zase dlouho nebude. Tempo sice kolísá, triky stojí za starou belu, ovšem humor zde je a tolik momentů, u kterých budete doslova kroutit hlavou by vystačilo na několik samostatných filmů. Rozhodně tenhle mix ale není pro každého. Apokalypsa v Hollywoodu je oddychový komediální výplach, kterým se snažilo v poslední době být již několik filmů, avšak až tomuto snímku se to podařilo. Pokud vám není dementní humor cizí, směle do toho.  


Seth Rogen a Evan Goldberg zachtěli svoje Expendables. A kdo jim to má za zlé. Neskutečně našlapaný koncentrát jejich předešlých komedií v rámci apokalyptického scénáře soudného dne prostě funguje. Triky jsou o ničem a scénář možná až trochu moc místy kolísá, avšak jedno snímku upřít nelze. Jede pořád na plný plyn a tolik scén které vás donutí s úsměvem na rtech kroutit hlavou jak je to debilní až je to vtipné tu zase dlouho nebude. A to je ono. Partička kolem Rogena si chtěla natočit jednu velkou megapařbu u Franca doma a vy jste speciální hosté. To že za dveřma probíhá konec světa je už tak nějak vedlejší.  
 Koktejl:
50% Humor a sebeparodie
20% Apokalypsa
20% Absurdita
10 % Klišé a žánrové stereotypy


Apokalypsa v Hollywoodu

( This Is the End, To je koniec ! )
Komedie / Fantasy
USA, 2013, 107 min

Režie: Seth Rogen, Evan Goldberg
Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg
Kamera: Brandon Trost
Hudba: Henry Jackman
Hrají: James Franco, Jason Segel, Jonah Hill, Seth Rogen, Michael Cera, Paul Rudd, Emma Watson, Jay Baruchel, Danny R. McBride, Craig Robinson, Rihanna, Aziz Ansari, David Krumholtz, Martin Starr, Mindy Kaling, Evan Goldberg, Jason Trost, David Jensen, Ricky Mabe, Jason Cox, Philippe Radelet, Channing Tatum, Michelle DeVito, Christopher Mintz-Plasse

Nevhodný mládeži do 15 let
V kinech ČR od: 31.10.2013 Falcon
V kinech SR od: 14.11.2013 ITAFilm




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?