Přeskočit na hlavní obsah

Walter Mitty a jeho tajný život | The Secret Life of Walter Mitty [80%]

Ben Stiller stále platí za jednoho z předních komiků amerického filmu. Než se však opět vydá v prosinci opět na noční šichtu do muzea v třetí Noci v muzeu, rozhodl se odběhnout si k adaptaci krátké povídky Jamese Turbera. Ta už sice svoji filmovou adaptaci z roku 1947 má, nicméně moderní adpatace podobné látce neuškodí. Jak tedy další režijní počin tohoto komika dopadl? Ideálnější pohodovku budete v kině hledat v poslední době jen s těží.

Walter žije docela samotářským životem. Stará se finančně o svojí matku, sponzoruje svoji sestru která má umělecké ambice a jeho jedinou náplní života je práce pro časopis LIFE, kde se stará o negativy fotografií, které skončí v magazíně. Časopis však koupil nový majitel a ten ho s následujícím číslem ukončí a udělá z něj čistě internetové médium. To má za následek propouštění několika desítek zaměstnanců. Walter dostává na starosti negativy renomovaného fotografa, který pro LIFE fotil nejvíce a také vytvořil fotografii pro obálku posledního čísla časopisu. Ta se však k Walterovi nedostala a on má tak jen několik dní na to, aby samotářského fotografa vypátral a fotografii od něj získal. Pro člověka který opustil své rodné město jen jednou kvůli práci je to však poměrně obtížný úkol. Všechny jeho zážitky se totiž odehrávaly doteď pouze v jeho fantazii.

Walter Mitty a jeho tajný život má jednu poměrně zásadní devízu, kvuli které bude pro mnoho diváků možná celkem zklamáním. Nejedná se totiž o kdovíjak komplikovaný či významově bohatý snímek. Walter v rámci svého téměř dvouhodinového dobrodružství cestuje od jednoho obrazu k druhému ale nějaká zásadnější hloubka tomu přecijen chybí. 

O to víc potěší, že kromě této výtky nelze filmu moc co vyčíst. 114 minut dlouhá, výborně natočená příhoda, která změní život samotářeskému člověku staví především na vypilované atmosféře, která zase do značné míry staví na prvotřídním hudebním doprovodu. Ben Stiller si to navíc celé udržuje režijně pevně v otěžích a tak výsledný dojem hravosti ze snímku jednoduše vykouzlí úsměv nejednoho diváka na tváři. Film totiž působí jako jakási filmová podoba léku na dobrou náladu. Pokud se totiž oprostíte od potřeby dostat od snímku něco víc než docela jasné poselství a necháte se unášet pozitivním proudem snímku, dostanete zase po dlouhé době ideální "Feel Good" film, který vám v hlavě bude rezonovat ještě nějakou chvíli, stejně jako jeho špičkový soundtrack.    

A tak i když pro někoho může být Walter Mitty a jeho tajný život docela vyprázdněnou podívanou, pro mě rozhodně naplňuje, i přes mírné kolísání v tempu a stagnaci v poslední třetině, definici filmu, který si člověk pustí aby se navodil do dobré nálady. Nenuceně a s úsměvem si vás Walter Mitty získá a vy se k němu budete rádi vracet. 
Ben Stiller a jeho ideální ranhojič na špatnou náladu na konec roku. Walter Mitty a jeho tajný život je velmi příjemným snímkem, který i přes absenci jakéhokoliv hlubšío smyslu nebo významu, dokáže vyvolat nejen úsměv na tváři ale předevím navodit naprosto perfektní atmosféru nejen po dobu samotného snímku. Snímek do pohody, který si budete chtít dát znovu. Nemluvě o skvělém soundtracku a výborné vizuální stránce. 

 Koktejl:
25% Humor
25% Dobrá nálada
20% Parádní vizuální stránka
30% Skvělý soundtrack 
 

Walter Mitty a jeho tajný život
(The Secret Life of Walter Mitty, Tajný život Waltera Mittyho)
Dobrodružný / Komedie / Drama / Fantasy
USA, 2013, 114 min

Režie: Ben Stiller
Scénář: Steve Conrad
Kamera: Stuart Dryburgh
Hudba: Theodore Shapiro
Hrají: Ben Stiller, Kristen Wiig, Adam Scott, Kathryn Hahn, Patton Oswalt, Shirley MacLaine, Josh Charles, Adrian Martinez, Sean Penn, Ólafur Darri Ólafsson

Mládeži přístupný
V kinech ČR od: 26.12.2013 CinemArt
V kinech SR od: 26.12.2013 Barracuda Movie





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?  

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous