Přeskočit na hlavní obsah

Cuban Fury [45%]

Léto se nám dostává do plné parády a v kinech řádí roboti a draci. Pokud vás ale spíše láká něco trochu přeci jen letnějšího, v dnešním útěku mimo českou distribuci se podíváme na britskou komedii, která by se koncem léta měla dostat i k nám na DVD. Jedná se o snímek Cuban Fury, ve kterém si hlavní role střihli Nick Frost a také Chris O'Dowd z IT Crowdu. Stojí tahle roztančená letní komedie za to? 

Bruce (Nick Frost) když byl malý, tak se svojí sestrou vyhrávali jednu taneční soutěž za druhou. Jejich um při tančení to málem dotáhl až do národního finále. Před ním si však Bruce začla dobírat parta výrostků, po jejichž výsměchu a nakládačce na salsu zanevřel. Nyní, dvacet let poté žije docela běžným životem. Je sám a jedinou náplní jeho života je jeho práce pro firmu vyrábějící průmyslové nástroje. Ta však získává nového ředitele ve formě mladé američanky Julie (Rashida Jones), která zbožňuje salsu. A pro Bruce je tak jediná možnost jak ji získat v tom, naučit se znovu tancovat jako před lety. Bruce ovšem není sám, kdo si na novou šéfovou brousí zuby... 

Komedie Cuban Fury staví na divácky docela hodně vděčné kombinaci romance a tance. Navíc, udělat z komika Nicka Frosta tanečního mága, to prostě vyvolá zájem. Zvláště když i na taneční parket přizvete pár známých tváří, mezi které Rashida JonesIan McShane i Chris O'Dowd rozhodně patří. A ono to i ve výsledku není úplná prohra, jen snímek trpí jedním docela zásadním problémem. A tím je fakt, že je to po všech ohledech předvídatelné, do značné míry nezaujaté a vlastně docela o ničem. 

Cuban Fury je totiž přesně tím, o co se asi tvůrci nesnažili - tedy dalším poměrně zbytečným tanečním filmem, jehož jediným ozvláštněním je fakt, že hlavního tanečníka tu hraje Nick Frost, který má do Patricka Swayzeho a další docela daleko. Tím samozřejmě nechci říct, že by to bylo nějak humorné jak je v tanci špatný. Naopak, docela by mě zajímalo, jak velkou roli při vyobrazení umu jeho postavy hrál střih a do jaké míry Nick ve skutečnosti tak zaválel. To co říkám je to, že by mě právě tenhle fakt zajímal asi více, než mě zaujal samotný film. Hodina a půl uteče docel rychle, nicméně kromě parkovištního souboje v tanci a téměř nepostřehnutelného camea Simona Pegga je to jen pomyslné odškrtávání nutností z cesty zpět na vrchol a za vysněnou družkou.   




Nicméně pokud to co hledáte, je filmová komedie, která nabídne trochu tance a ve svém jádru je to jen další film který nenadchne ale ani neurazí, nejspíš vám výsledek příliš vadit nebude. Charaktery jsou do značné míry fajn, zpracování má taky svá pozitiva a celý ten taneční vibe tu prostě je. Pokud ale od filmu očekáváte cokoliv nového, originálního či zajímavého, Cuban Fury není film pro vás.

        


Cuban Fury mělo potenciál vystoupit z řady klasických romantických komedií, kde se jede především na to zaujmout lidi tancem. No, bohužel, to se nestalo. I když se nejedná o úplné fiasko, sympatické charaktery, solidní choreografie a slibné zpracování nezachrání jinak naprosto běžnou, neoriginální a ničím nezajímavou komedii. 
 Koktejl: 
50% Tanec
20% Sympatické charaktery
30% Žánrová rutina 

Cuban Fury

Komedie
Velká Británie, 2014, 98 min

Režie: James Griffiths
Kamera: Dick Pope
Hrají: Rashida Jones, Chris O'Dowd, Ian McShane, Nick Frost, Olivia Colman, Wendi McLendon-Covey, Rory Kinnear, Kayvan Novak, Tim Plester, Simon Pegg

http://www.csfd.cz/film/337699-cuban-fury/
http://www.imdb.com/title/tt2390237/








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?