Přeskočit na hlavní obsah

The Week Of

Adam Sandler před lety platil za komerční jistotu, jehož komedie patřily k těm nejnavštěvovanějším v kinech. Jeho buranský humor se ovšem zajedl už i jeho největším fanouškům a tak místo kin své producentské projekty servíruje skrze exkluzivní smlouvu s platformou Netflix. Ty však zatím příliš velkou parádu neudělaly a už tu máme další počin s názvem The Week Of. Stojí novinka, která právě dorazila na Netflix za to nebo se jedná o další snahu vykřesat zašlou slávu? 

Kenny Lustig (Adam Sandler) bude za pár dní vdávat svojí dceru. I když je pod šíleným tlakem od svojí rodiny, snaží se ze situace vyjít co nejlépe. Otcem ženich je totiž uznávaný doktor Kirby Cordice (Chris Rock), který se nabídl, že svatbu zaplatí. To ovšem Kennymu jeho ego nedovolí a tak se za každou cenu snaží ze svatby udělat událost na vlastní náklady. To ovšem ještě netuší, že s přibližujícím se slavnostním dnem se na něj chystá jedna pohroma za druhou...   

Čekat od Adama Sandlera vkusný humor by byla taková trochu kontraproduktivní práce. Jeho komedie vždy operovaly s větší či menší měrou dementního, fekálního a nevkusného humoru. Image sympaťáka mu ale často dopomohla k tomu, že čas od času tahle kombinace jednoduše funogvala. Remake Trestná lavice, Zohan: Krycí jméno kadeřník, 50x a stále poprvé  nebo jeho prvotiny jsou stále v oblibě mnoha filmových fanoušků. V posledních letech se ovšem pokouší zaujmot seč mu síly stačí, na hit ale čeká marně. Do toho se mu nevyhýbají úplné průšvihy jako Jack a Jill nebo Pixely. A právě v tenhle moment na scénu vstupuje The Week Of, které se snaží hrát na trochu oduševnělejší slezinu stárnoucí party jako důkaz toho, že na to ještě mají. A podle očekávání na to už od prvních momentů nemají.  

The Week Of je ve své podstatě totiž prachsprostou kombinací stokrát viděného, kterou nezachrání ani účast známých tváří ze Sandlerovy party ani snaha o to, hrát to na nostalgickou linku. Sandler má to "nejlepší" už totiž nejspíše za sebou a tahle komedie na místo záchrany, je toho smutným důkazem. Z velké části nudná a nezajímavá komedie sice má nekolik úsměvných momentů, z velké části se ale jedná o nucený humor, nechutné nebo trestuhodně nefungující výměny a předvídatelné dvě hodiny ve společnosti mizérie. 

Nezachrání to ani docela laciné vizuální zpracování, které se od klasických rodinných komedií a jejich vizuálního stylu vydává spíše do vod artového dramatu (což je v podstatě jedna velká urážka od Sandlera pro styl, jakým se rozhodl svoji novou komedii tvůrcům prodat). A to je ostatně asi tak všechno, co je třeba říci k tomuhle počinu. Nezábavná, nucená, místy nechutná a hlavně otravná komedie, která se snaží být něčím, čím není. Upřímně netuším, pro koho tahle "zábava" měla být určena. Pokud totiž máte rádi dobré nebo alespoň obstojné komedie, od téhle party se jich už nedočkáte.    

 The Week Of je dalším důkazem toho, kam až lze klesnout. Nudná, otravná a nezajímavá komedie, která se za obsazení a nostalgii snaží skrýt svoji méněcennost a zbytečnost.  



The Week Of
Komedie

USA, 2018, 116 min

Režie: Robert Smigel
Scénář: Adam Sandler, Robert Smigel
Kamera: Federico Cesca
Hrají: Adam Sandler, Chris Rock, Steve Buscemi, Rachel Dratch, Patricia Belcher, Melanie Nicholls-King, Roland Buck III, Andrew Polk, Faith Kelly, Michael James Levy
Producenti: Allen Covert, Adam Sandler
Scénografie: Perry Andelin Blake

Na Netflixu od 27. dubna. 

https://www.csfd.cz/film/543350-the-week-of/
https://www.imdb.com/title/tt6821012/




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?